Gelecek sezon için Bölgesel Amatör Lig'de iddialı bir kadro kurmak ve şampiyon olmak isteyen Eskişehirspor dış transferde iki önemli isme imzayı attırdı. Golcü santrafor Ercan Kuruçay ve başarılı file bekçisi İhsan Turgut Kirveli Eskişehirspor'un iki yeni transferi oldu.

Kaleci Turgut Kirveli son olarak Bartınspor ve Tire 2021 FK gibi takımların formasını giymişti. 26 Kasım 1994 doğumlu futbolcu 1,89 metre boyunda. Ankaragücü altyapısından yetişen Kirveli'nin gelecek sezon Es Es kalesini koruyacak. 1 Ekim 1988 doğumlu tecrübeli golcü Ercan Kuruçay ise Bölgesel Amatör Lig'in en önemli golcüleri arasında yer alıyor. Son olarak Karabük İdmanyurdu formasını giyen, bu kulüpte şampiyonluk ve gol krallığı yaşayan Kuruçay'ın gelecek sezonda Es Es'in gol yükünü çekmesi bekleniyor.

Ercan ve Turgut transferlerinin tüm maliyetleri Nebi Hatipoğlu tarafından karşılanıyor

Ercan Kuruçay ve İhsan Turgut Kirveli transferlerinin 1.800.000 TL olarak açıklanan tüm maliyeti Eskişehirspor eski başkanlarından ve İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu tarafından karşılanıyor. Nebi Hatipoğlu iki futbolcunun bu sezonki tüm masraflarını peşin olarak ödeyerek Eskişehirspor'u maddi açıdan önemli bir yükten kurtardı. İmza töreninde bizzat yer alan Nebi Hatipoğlu futbolcuların maliyetlerini Europen sponsorluğu üzerinden karşılayacağını kamuyouna duyurdu. İmza töreninde Nebi Hatipoğlu'na Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca ve Nebi Hatipoğlu'na yakınlığı ile bilinen Eskişehirspor'un eski yöneticilerinden Fatih Baturaygil eşlik etti.