Haber: Buğrahan Doğangil

Mevcut Eskişehirspor yönetimi göreve geldiği ilk günden bu yana altyapıya yenilik getirmek ve Eskişehirspor altyapısını güçlendirmek için proje üretiyor. Eskişehirspor A takımının geçtiğimiz sezon ligdeki olumsuz pozisyonu, kulübün finansal darboğazdaki hali vb. etmenler yönetimin altyapı ile ilgili ortyaya koymak istediği projeleri biraz geciktirdi. Bir de Eskişehirspor'a kazandırılan yeni altyapı tesisinin yaz aylarında bitecek olması da bu sürenin bir miktar uzamasına neden oldu. Eskişehirspor yönetimi her şeyin sonunda verdiği sözü tuttu ve altyapı konusunda dev bir değişim adımına imza attı.

Eskişehir futbol altyapısı Eskişehirspor çatısı altında toplanıyor

WhatsApp Image 2023-07-21 at 14.12.20

Eskişehirspor altyapıdaki değişim çalışmlaları kapsamında Eskişehir Futbol Altyapı Derneği, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi ile birlikte hareket etme kararı aldı. Artık Eskişehir Futbol Altyapı Derneği Eskişehirspor çatısı altında faaliyetlerine devam edecek. Aynı zamanda Eskişehirspor'da altyapı Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde alanında uzman isimlerden destek alacak. Bu bağlamda Eskişehirspor yöentimi altyapı gelişim sorumlusu olarak alanında uzman Erdal Küçükkaya'yı tüm operasyonların başına getirdi.

Eskişehirspor'da altyapı kadrosuna birçok yeni isim dahil edildi

WhatsApp Image 2023-07-21 at 14.12.06

Eskişehirspor'da altyapı iki yöneticiye emanet edildi. Asbaşkanlardan Hakan Sayın altyapı projesinin idari kısmı ile ilgilenecek. Kendisi de spor akademisi çıkışlı olan Ahmet Yüce ise teknik işlerin patronu olacak. Altyapı gelişim sorumlusu olarak, tüm birimlerin başına ise tecrübeli isim Erdal Küçükkaya getirildi. Küçükkaya ile birlikte görev alacak diğer antrenörler ise şöyle sıralanıyor;
 

- Yiğit Cumalı / U19 Takımı Teknik Sorumlusu

- Buğrahan Elvan / U19 Takımı Yardımcı Antrenör

- Orhan Kamacı / U18 Takımı Teknik Sorumlusu

- Turgay Çelik / U17 Takımı Teknik Sorumlusu

- Mustafa Gürgen / U16 Takımı Teknik Sorumlusu

- Berkant Ongan / U15 Takımı Teknik Sorumlusu

- Özkan Avcı / U14 Takımı Teknik Sorumlusu

- Fatih Yabaş / U13 Takımı Teknik Sorumlusu

- Muhsin Çakallı / U12 Takımı Teknik Sorumlusu.

WhatsApp Image 2023-07-21 at 14.10.59

"Eskişehirspor Fabrika" projesi yenileniyor

Eskişehirspor'a ve Türk futboluna yetenekli futbolcular yetiştirmek amacıyla açılan Eskişehirspor Fabrika futbol okulları projesi yeni dönemde tamamen Eskişehirspor'un kontrolünde olacak. Daha önceki dönemlerde bir şirket ile anlaşmalı olarak yürütülen bu proje %100 Eskişehirspor'un kontrolü altına geçti. Bu sayede Eskişehirspor altyapı hocaları ve genç yetenekler çok daha verimli çalışabilecek. Yaz ve Kış fönemi futbol okulları düzenlenmeye devam edecek. Eskişehirspor yaz futbol okulları için kayıtlar yarından itibaren başlayacak. Kayıtların bu yıl gecikmeli başlamasının temel sebebi ise Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde devam eden altyapı merkezi inşaatı çalışmaları. Çocukların inşaattan gelebilecek tehlikelerden zarar görmemesi için yönetim Eskişehir Fabrika yaz okulu kayıtlarını bugüne kadar ertledi.