Eskişehirspor Yönetim Kurulu Üyesi ve kulübün hukuktan sorumlu ismi Avukat Yusuf Ünal Bitci ve Eskişehirspor,'un tamamen kopan ilişkisi ile ilgili detayları basın mensuplarına aktardı. Ünal; "Bildiğiniz üzere 28.01.2021 tarihinde 'ESES Token" ve sponsorluk ile ilgili anlaşma imzalanmıştı. Bu anlaşma iki yıllıktı. İki yıllık anlaşma süresi dolduğunda Eskişehirspor yönetimi olarak biz Bitci ile devam etmeme kararı aldık." dedi.

Bitci ile yola devam etmeme kararında Bitci'nin bazı mali ve "ESES Token" ile ilgili yükümlükleri genel olarak yerine getirmemesini sebep gösterdi. Özellikle token tarafında Bitci'nin verdiği sözleri yerine getirmediğini ifade eden Yusuf Ünal, bu sebeple ve sözleşmenin taraflar arasında sona ermesi nedeniyle Bitci ile yola devam etmeme kararı aldıklarını dile getirdi. Ayrıca sözleşme bitiminde yola devam etmeme kararını, sebepleriyle birlikte Bitci'ye ilettiklerini söyleyen Ünal, Bitci'nin mutabakat çerçevesinde konuyu kapatmaya tabiri caizse yanaşmadığını anlattı.

Tüm bu sebeplerden dolayı mevcut durumun sonlanması ve gerekli incelemelerin yapılması için Bitci'ye mayıs ayı içinde dava açtıklarını basına aktaran Yusuf Ünal, aynı zamanda Bitci'yi savcılık nezdinde gerekli makamlara şikayet ettiklerini de ifadelerine ekledi.

Eskişehirspor yönetiminin Bitci ile olan anlaşma krizinin çözümü sonrasında, çok kapsamlı ve gerçekçi bir token projesi ile yeni bir sponsorluk anlaşması yapacağı da açıklandı. Yeni token ve sponsorluk projesinin hayata hızla geçmesi için Bitci hadisesinin bir an önce sonuca bağlanması bekleniyor.