Eskişehirspor kulübünden yapılan yazılı açıklamaya göre yaklaşık 17 senedir süren Es Es - Eti birlikteliği sona eriyor. Eskişehir'in en önemli firmalarından ve markalarından olan Eti, Eskişehirspor'un yıllardır forma sponsorluğunu yapıyordu. Yine çeşitli sponsorluk yöntemleriyle de kulübe destek veriyordu. Adeta Eskişehirspor ile Eti markası özdeşleşmişti. Eskişehirspor cephesinden gelen ayrılık haberi kamuyounda şok etkisi yarattı. Eti'nin Eskişehirspor'dan sponsorluk desteğini çekiyor olması şehirde büyük yankı uyandırdı.

Eskişehirspor resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Eti Şirketler Grubu ile yapılan görüşmeler sonrasında sponsorluğun devam etmeyeceğini kamuoyuna bildirdi. Eti Şirketler Grubu'nu temsilen Eskişehirspor yönetimi ile görüşmeleri yapan Eti Şirketler Grubu Avukatı Barış Sütken'in sponsorluğa devam etmeyeceklerini Eskişehirspor'a bildirdiği ve anlaşmanın devam etmeyeceği öğrenildi.

Eskişehirspor yönetiminin yazılı açıklamasında bu ayrılığın nedeni olarak "Eskişehirspor'un Bölgesel Amatör Lig"e düşmesi gösterildi. Eti, Eskişehirspor'un profesyonel liglerden düşmesinin ardından sponsorluğa devam etmeme kararı alarak uzun yıllardır gönül bağı olduğu kulübe bir nevi veda etti. 

Eskişehirspor ile Eti arasında gelecek günlerde yeni gelişmelerin yaşanıp yaşanmayacağı ise kamuyounda merak uyandıran konular arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra Eti'nin sponsorluktan çekilmesiyle doğan boşluğu hangi markanın dolduracağı da Eskişehirspor ile ilgili en önemli gündem konularından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Eskişehirspor'un resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamanın tam metni ise şöyle;

WhatsApp Image 2023-06-21 at 09.28.34