Bölgesel Amatör Lig hazırlıklarına sıkı şekilde devam eden Eskişehirspor, bugün 1926 Polatlı Belediyespor ile bir hazırlık maçı oynadı. Saat 16.30'da Polatlı İlçe Stadyumu'nda oynanan mücadelede Polatlı Belediyespor ile Eskişehirspor 2-2 berabere kaldı. Polatlı'ya beraberliği getiren gol ise 90+1'de geldi. Bu maç ile birlikte iki Bölgesel Amatör Lig temsilcisi sezon öncesi eksiklerini görme fırsatı buldu. Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan iddialarda 2023-2024 Bölgesel Amatör Lig sezonunda Eskişehirspor ile Polatlı Belediye'nin aynı grupta olacağı söyleniyordu. İki muhtemel rakibin hazrılık maçında 2-2'lik skor ortaya çıktı ve gülen taraf olmadı.

eses polatlı  vvv

Eskişehirspor'da olumlu gelişmeler var

Eskişehirspor'da zaman zaman tempo eksiği, pas kalitesinde düşüklük gibi eksiler göze çarpsa da geçmiş hazırlık maçlarına göre takımın daha derli toplu olduğu göründü. Yan toplarda ise Eskişehirspor savunmasının büyük zaafiyeti var. Rakibin iki golü de yan top sonrası oluşan karambolden geldi. İleri uçta ise Eskişehirspor'da kıpırdanma var. Ercan'ın takıma ve oyuna alıştığı görülüyor. Yıldız golcü bugünkü maçı da boş geçmedi ve şık bir kafa golüyle Polatlı ağlarını havalandırdı.

Eskişehirspor Polatlı Beledyiespor karşısına; İhsan Kirveli, Kaan Aşnaz, Beytullah Çamurlu, Erdin Üzer,Hayrettin Cengiz, Sezer Akyüz, Kerem Eryılmaz, Barış Memiş, Sergen Şakirler, İsmail Palta ve Ercan Kuruçay 11'i ile çıktı. Kerem Eryılmaz henüz maçın erken bölümünde sakatlanarak yerini Doğukan Bülbül'e bıraktı. Kerem'in sağlık durumu ile ilgili kulüpten bir açıklama gelmedi.

Eskişehirspor'umuzun gollerini 25. dakikada Ercan Kuruçay ve 86. dakikada penaltıdan Fatih Çakır kaydetti. Rakibin golleri ise 14. ve 90+1'nci dakikada geldi.

İbrahim Baş transfer  konusunda ısrarcı

Hazırlık maçı sonrasında yayıncı kuruluş ES TV mikrofonlarına konuşan Eskişehirspor teknik direktörü İbrahim Baş şampiyonluk için bu takıma takviyeler yapılmasının şart olduğunu söyledi. Daha önce de transfer konusunda "Şampiyonluk ve daha ileriye rahat şekilde gidebilmemiz için transfer yapmamız gerek." şeklinde kouşan Baş, Polatlı maçı sonrasında da eksik ve gerekli bölgelere yeni isimler eklenmesi gerektiğini vurguladı.

Eskişehirspor 20 Eylül'de yeniden toplanıyor

Yarın sabah yapacağı tek antrenman sonrasında çalışmalarına 4 günlük bir ara verecek Eskişehirspor 20 Eylül Çarşamba günü yeniden Eskişehir'de toplacak ve çalışmalara başlayacak. 4. etap çalışmalarının ilk 4-5 gününde hazrılık maçı oynamayacak Eskişehirspor daha sonra ise hazırlık maçlarına ağırlık vererek çalışmalarını sürdürecek.

Tenik Direktör İbrahim Baş 4 gün değil aslında 2 gün ara vereceklerini ancak; futbolcuların yoğun kampta çok yorgun düştükleri için özel izin istediklerini dile getirdi. Bu nedenle Eskişehirspor 4 gün aradan sonra 20 Eylül'de yeniden top başı yapacak.