Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kritik Ermenistan mücadelesi öncesinde skandal bir karara imza atarak Türk bayrağı dışında bir bayrağın tribünlere alınmasına kısıtlama getirdi. Özellikle Ermenistan ile büyük sorun yaşayan kardeş ülke Azerbaycan bayrağı veya Azerbaycan temalı pankart açmak isteyen taraftarlar TFF'nin bu kararı sonrası isyan etti.

TFF'nin kamuoyunda infial yaratan bu kararı sonrasında Eskişehir halkı ve Eskişehirspor taraftarı pes etmedi. Kararı çok yanlış bulan taraftar, TFF yasağına kulak asmadı ve Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'nda Azerbaycan bayrağı açarak tepksini ortaya koydu.

ermeis türk

Eskişehir'de oynanan Türkiye-Ermenistan maçında bazı taraftarlar Azerbaycan bayrağı açarak büyük tepkilerini gösterdi. Çok yüksek seviyede dostluk ve kardeşilik bağı olan iki ülke adına bu yasağı delen taraftarlar, tribünlerdeki on binlerce kişiden de alkış topladı.

Milli takımın en kuvvetli olduğu şehirlerden biri olan Eskişehir'de yasak kararına gelen bu sert tepki halktan da büyük teveccüh topladı. Ermenistan'a ve yasağa karşı yapılan bu çıkış kamuoyunda pozitif şekilde karşılandı.

Eskişehirspor taraftarı bu hamle ile yalnızca bir futbol seyircisi değil bilinçli ve milli değerlere bağlı bir taraftar topluluğu olduğunu da tüm dünyaya ispatladı.