Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2023-2024 futbol sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'nda yer alacak kulüpleri ve kupa takvimini açıkladı. Eskişehir'i TFF 3. Lig'de temsil eden Anadolu Üniversitesi önümüzdeki sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda boy gösterecek. Türk futbolunun köklü camiası Eskişehirspor ise maalesef Türkiye Kupası'nda yer alamayacak.

TFF, 3. Lig ekiplerinin tamamını Ziraat Türkiye Kupası'na dahil eden statüyü bu sezon da devam ettirme kararı aldı. Bu doğrultuda Anadolu Üniversitesi kupaya 1. turdan başlayacak. Geçtiğimiz sezon TFF 3. Lig'den düşen Eskişehirspor bu sebeple, TFF statüsü gereği Ziraat Türkiye Kupası'nda yer alamıyor. Geçtiğimiz sezon BAL'da başarı gösteren ekipler ise kupada yer alacak. Zaten şampiyonların 3. Lig'e yükselmiş olması BAL'ı ikinci bitiren ve diğer başaırılı takımlara da bu sezon kupa yolunu açtı. Türkiye Kupası'na Bölgesel Amatör Lig'den 28 takım katılıyor. Bu takımlar ön eleme oynayarak 1. tura yükselme mücadelesi verecek.

TFF’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklayla, TFF 3. Lig’de yer alan Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, 26, 27 veya 28 Eylül 2023 tarihlerinde Türkiye Kupası 1. Eleme Turu'nda boy gösterecek. Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turuna TFF 3. Lig’den toplam 48 takım katılacak. Temsilcimiz ilk turu geçtiği takdirde 2. turda kupa macerasına devam edecek.