Eskişehirspor bilindiği üzere maddi ve sportif anlamda yıllardır zor günler geçiriyor. Önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek ve tek hedef şampiyonluk parolası ile yola çıkan Eskişehirspor'a gelecek hem maddi hem de manevi desteklerin katkısı büyük olacak.

Şehir olarak halen Eskişehirspor'a yeterli maddi destek sağlanamıyor olsa da esnaflardan, taraftarlardan, bazı odalardan ve STK'lardan Es Es'e karınca kararınca bir destek söz konusu. Siyasi partiler, meslek odaları, esnaflar ve taraftarların ilk etapta "loca alarak" başlattığı destek, LED reklam panosu kiralama yoluyla destek olma, yine loca alma ve kulübün eksiği olan noktalarda araç ve malzeme tedariki yapma şeklinde devam ediyor. Yakın zamanda kombine satışları da Es Es'e maddi anlamda destek olmaya başlayacak.

Tabii ki ana sponsorlar ve çeşitli sponsorluk anlaşmalarından gelen bir gelir de söz konusu. Bu sponsorlara da Eskişehirspor'un kötü gününde kulübün yanında oldukları için teşekkür etmek gerek.

Birkaç aydır devam eden maddi destek hareketlerine son olarak katılanlar arasında;

EOSB Başkanı Nadir Küpeli ve heyeti, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ve heyeti, Eskişehir'de gıda işletmeleri (restoranları) olan Azat Zengin, MHP Tebaşı İlçe Başkanı Faruk Duman ve parti teşkilatı, Aqua Bahçe ve Es Borsa Yemek sahipleri Tuncay & Ahmet Yıldırım, Eskutsan Ambalaj şirketinin sahibi Barış Balaban, Eskişehirspor'a her zaman katkıda bulunan Mayes İklimlendirme Eskişehir, Antes Soğutma & Elektrik Eskişehir ve Arif Ramazanoğlu Soğutma (ARS) firmaları yer alıyor.

Son dönemde bu isimler tarafından yapılan destek genllikle loca ve LED reklam panosu alma şeklinde gerçekleşirken ekstra farklı alanda destek sunan firmalar da bu isimler arasında yer alıyor.

Özellikle Eskişehirspor taraftaları ve kulübe gönül verenler, Eskişehirspor'a şehirden katkının artarak devam etmesini bekliyor.