Haber: Buğrahan Doğangil

Erkan Koca başkanlığındaki mevcut Eskişehirspor yönetimi kendi dönemlerinde oluşan ve büyük kısmı geçmiş yönetimler döneminden gelen vergi - SGK borçlarını yapılandırma yoluna gitti. Devletin borçlulara verdiği fırsattan yararlanan Eskişehirspor yönetimi vergi ve SGK borçlarını usulüne uygun şekilde yapılandırdı. Geriye bu borçların taksit vadesi geldiğinde ödenmesi ve azalan borcun taksitler halinde kapatılması kaldı.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi ve SGK alanındaki yükümlülerin biriken borçları nedeniyle yeni bir düzenleme yapmaya ve vergi-SGK borçlarını yapılandarmaya karar verdi. Bir kanun ile vergi-SGK borçlarının 31.05.2023 tarihine kadar başvuru yapılması halinde yapılandırabileceği açıklandı. Daha sonra bu süre 30.06.2023 tarihine kadar uzatıldı. Vergi ve SGK borçu maalesef hatırı sayılır bire seviyede olan Eskişehirspor da bu yapılandırmaya başvuru hakkını kullandı. Kulübün 29 milyon TL civarında açıklanan vergi borcu ve 17.5 milyon TL seviyesinde açıklanan SGK borcu, bu yapılandırma ile toplamda 20 milyon TL seviyesine indi.

Mevcut Eskişehirspor yönetimi her fırsatta yaptığı açıklamalarda kendi dönemlerinde oluşan borcu ödemeye hazır olduklarını dile getirdi. Yapılandırmanın devam etmesi ve borcun indirimli şekilde ödenmesi için ise; bu borcun büyük bölümünden sorumlu eski yönetimlerin ve yöneticilerin sürece katılması için çağrılar yapıldı. 20 Milyon TL civarı borcun taksitler ile ödeneceği bu süreçte borca dahil olan her yönetim ve yöneticinin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getiren Erkan Koca bu çağrılarına henüz hiçbir yöneticinin yanıt vermediğini söyledi. Şimdilik borçların ödenmesine destek çağrılarının yanıtsız kaldığı bu açıklama ile netlik kazanmış oldu.

Eskişehirspor yapılandırma borçlarını ödediği takdirde 30 milyon TL civarında bir borç yükümlülüğünden kurtulmuş olacak.