Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehirspor'a gönül veren Eskişehirspor taraftarının son dönemdeki gündemi; takıma katılacak yeni oyuncular, takımdan ayrılacak oyuncuların netleşmesi ve forma göğüs sponsorluğu dahil kulübe kazandırılacak sponsorluk anlaşmaları olmuş durumda. Elbette taraftarın olduğu kadar Eskişehirspor yönetiminin de gündeminde transfer ve sponsorluk konuları var. Bu iki önemli konu Eskişehirspor gündeminin çok büyük kısmını oluşturuyor.

Takımdan ayrılması kesinleşen ve ayrılacak futbolcular yavaş yavaş netlik kazanıyor. Bunun yanında ayrılan oyuncuların yerine gelecek transferler konusunda da önemli gelişmeler var. Eskişehirspor yönetiminin büyük ölçüde anlaşmaya vardığı ve %90 gelecek sezon Eskişehirspor formasını terletecek iki isim gündemde. Bu isimler 33 yaşındaki tecrübeli merkez orta saha Kerem Eryılmaz ve 27 yaşındaki savunma oyuncusu Beytullah Çamurlu. Eskişehirspor yönetiminin önümüzdeki günlerde bu iki futbolcu ile anlaşmaya varması ve sözleşme imzalaması bekleniyor. Taraftarın transferinin açıklamasını merakla beklediği önemli futbolculardan İsmail Palta ile ise yönetimin görüşmeleri sürüyor.

Eskişehirspor'da transferin yanında bir diğer çok önemli konu da sponsorluk. Eskişehirspor yönetimi uzun süredir kulübe yeni sponsorlar kazandırmak adına önemli bir mücadele veriyor. Eskişehirspor'un formasında şort ve kol sponsoru olarak Sayın Nebi Hatipoğlu'nun şirketi Europen yer alacak. Bu sponsorluk anlaşması 2 futbolcu transferi karşılığında gerçekleşmişti. Formanın göğüs sponsorluğu ve ana sponsorluk konusunda ise görüşmeler tüm hızıyla devam ediyor.

Eskişehirspor'un forma göğüs sponsoru birkaç gün içinde netlik kazanabilir ve sürpriz bir marka olabilir. Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca bu konu ile bizzat ilgileniyor ve sponsorluk görüşmelerini, ziyaretlerini sürdürüyor. Daha önce görüşme yapıldığı Erkan Koca tarafından doğrulanan NZP Gold sponsorluğu konusunda gelişmeler olumlu. Fakat bu sponsorluğun ne tür bir sponsorluk olacağı netlik kazanmadı. Eskişehirspor yönetiminin farklı alanlarda sponsorluk almak için görüştüğü birkaç şirket daha var.

Eskişehirspor'un uzun yıllardır ana sponsorluğunu yapan ETİ geçtiğimiz haftalarda Eskişehirspor ile sponsorluk anlaşmasını sürpriz şekilde sonlandırmıştı. Daha sonra İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Eskişehirspor yönetimi ile ETİ yönetimini bir araya getireceğini söylemişti. Bu açıklama sonrası ETİ'nin Eskişehirspor formasına geri döneceği düşünülüyordu. ETİ sponsorluğu konusunda iki tarafın görüşmelerinin başlaması bekleniyor. Fakat ETİ, Eskişehirspor'a sponsorluk verse de bu sponsorluğun forma göğüs reklamı olma ihtimali çok az. ETİ - Eskişehirspor birlikteliği farklı bir boyutta devam edecek gibi görünüyor.