Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehirspor Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi vereceği 2023-2024 futbol sezonu öncesinde hazırlıklarını sürdürüyor. 11 Ağustos Cuma günü sabah saat 9.30'da basına açık antrenaman ile yeni sezona merhaba diyen Eskişehirspor'da ilk etap kamo çalışmaları sona ermek üzere. Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde yapılan ilk etap kamp çalışmaları kapsamında Eskişehirsporlu futbolcular, teknik direktör İbrahim Baş ve ekibi nezaretinde güç ve kondüsyon depoladı. Aynı zamanda yeni kurulan bir takımının kaynaşma dönemi olarak da nitelendirilebiecek ilk kamp etabı 19 Ağustos Cumartesi günü yapılacak sabah antrenmanı ile son buluyor.

eses antrenman 19

Eskişehirspor ile Eskişehirspor U-19 takımları hazırlık maçına çıkıyor

Eskişehirspor A takımı ilk etap kamp çalışmalarının son gününde, bu akşam 18.00'de Eskişehirspor U-19 takımı ile karşı karşıya geliyor. Teknik direktör İbrahim Baş ve ekibi, bu maç ile hem yaklaşık 9 günlük kamp süreci sonrası A takımın eksiklerini görecek hem de U-19 takımından A takıma yükselme ihtimali olan oyuncuları izleyecek. U-19 takımdan beğenilen futbolcular olduğu takdirde İbrahim Baş bu oyuncuları Eskişehirspor A takımının ikinci etap kampına dahil edecek. Saat 18.00'de oynanacak mücadele bu açıdan çok önemli.

eses antrenman 18

Zira yeni BAL statüsü kapsamında takımlar 21 kişilik maç kadrosunda en az "6" 2002 ve daha geç doğan oyuncu bulundurmak zorunda. Aynı zamanda bu futbolculardan en az 2'si de 11'de forma giymek zorunda. Bu statüde genç oyuncuların önemi bir kat daha artyıyor ve özkaynaklardan A takıma yükselecek isimler ile kadronun tamamlanması Eskişehirspor adına önemli bir gelişme olabilir.

Deneme antrenmanlarına çıkan 5 ismin kaderi belli oluyor

Eskişehirspor'un ilk kamp döneminde takım ile antrenmana çıkan ve İbrahim Baş'ın raporu doğrultusunda denemeye alınan 5 futbolcu için kritik karar yarın itibariyle çıkabilir. Şehir dışından denemeye gelen 5 futbolcu arasında Muhammet Kaan Sermisakçi, Sezer Akyüz, Resul Karakoyun, Muhammed Camcı ve Yunus Çetin isimli genç yetenekler yer alıyor. Bu futbolcuların Eskişehirspor ile resmi sözleşme imzalayıp imzalamayacağı bu akşam yapılacak Eskişehirspor U-19 hazırlık maçı sonrasında, İbrahim Baş'ın raporları doğrultusunda netlik kazanacak. 5 genç oyuncu kendileri için büyük önem taşıyan karar öncesi hazırlıklarını takım ile birlikte sürdürüyor.

Eskişehirspor yönetimi öncelikle kendi bünyesinde, U-19 takımındaki futbolcuların A takıma kazandırılmasını istiyor. Bu futbolculardan beklenen katkı gelmezse denemeye gelen futbolculardan beğenilen isimleri kadroya dahil etmeyi düşünüyor.