Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehirspor Bölgesel Amatör Lig'e düşmesinin ardından yaz transfer döneminde oldukça harketli günler geçiriyor. BAL'da oynamak istemeyen ve takımdan ayrılmak isteyen futbolcular, gelenler, kalanlar ve gidenler derken kadro yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Bu aşamadan sonra teknik direktör İbrahim Baş'ın raporları doğrultusunda transferde nokta atışı isimler Eskişehirspor kadrosuna katılacak ve gelecek sezon kadrosu ortaya çıkacak.

Erkan Koca başkanlığındaki Eskişehirspor yönetimi takımın teknik direktörlüğüne İbrahim Baş'ı getirmeden önce birkaç önemli transfere imza attı. Daha sonra İbrahim Baş'ın gelişiyle hoca ile koordineli şekilde bu önemli transferler yapılmaya devam etti. Eskişehirspor bugüne kadar dış transferde 9 oyuncuya resmi imza attırdı. Eskişehirspor yönetimi bugün yıldız sağ bek oyuncusu Kaan Aşnaz ile sözleşme imzalıyor. Ayrıca yönetimin önümüzdeki hafta bir sol bek oyuncusu ile de sözleşme imzalanması bekleniyor. Böylece transfer sayısı 11'e çıkacak. İki oyuncunun transferinin resmiyet kazanması sonrasında 3-4 genç oyuncuyu daha kadroya katmayı planlayan Eskişehirspor böylece yaz transfer dönemine nokta koyacak.transfer esesü

Eskişehirspor'da kalanlar, gidenler ve gelenler tamamen hesaba katıldığında önümüze başarılı bir kadro çıkıyor. Kalecilerden kadroyu detaylandırmaya başlarsak Eskişehirspor'un şu an birinci kalecisi Tire'den gelen İhsan Turgut Kirveli olarak görünüyor. Genç kaleci Efehan Kaptan takımdan ayrılmak istiyor. Eskişehirspor yönetimi takım bulduğu takdirde Efehan'a ayrılması için izin verecek. Tecrübeli eldiven Kayacan Erdoğan da BAL'da oynamak istemiyor. Yine de Kayacan ve yönetim arasında son bir görüşme olacak. İki kaleci takımdan ayrıldığı takdirde Eskişehirspor bir kaleci transferi yapacak.

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca Sergen transferini açıkladı

Sağ bek mevkiinde Kaan Aşnaz ile birlikte Berke Kılıç yer alacak. Stoper tandeminde ise Arda Okumuş, Mustafa Çağlayan, Erdin Üzer ve Beytullah Çamurlu var. Stoperdeki dörtlü rotasyon şu an için İbrahim Baş'ı memnun ediyor. Sol bek tarafında önümüzdeki hafta açıklanacak yeni transfer ile birlikte yine, yeni genç transferlerden bir ismi görebiliriz.

Orta saha Eskişehirspor'un transferde en çok bütçe ve kontenjan ayırdığı mevkii oldu. İç transferde tecrübeli Serdar Sudun ile anlaşma sağlandı. Yine Eren Altıntaş, Göktuğ Kaan Ünüvar, Doğukan Ünal, Barış Memiş gibi geçen sezon da Eskişehirspor forması giyen isimlerle yola devam ediliyor. Bu oyuncuların yanına İsmail Palta, Sergen Şakirler, Kerem Eryılmaz, Fatih Çakır gibi çok tecrübeli ve yıldız isimler de Eskişehirspor'un başarısı için gelecek sezon mücadele edecekler.

kerem er 2

Hücum hattına yani santrafor mevkiine geldiğimizde ise üç isim karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz sezonun gol krallarından Ercan Kuruçay bu bölgede ilk 11 oynaması en muhtemel futbolcu. Teknik direktör İbrahim Baş Ercan'ı Hakan Aydemir ve Hasan Alp Altınoluk ikilisi ile yedeklemeyi düşünüyor. Eskişehirspor'un son olarak kadrosuna katmak istediği 3-4 genç oyuncunun mevkileri hakkında ise henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Şimdilik Eskişehirspor'un gelecek sezon kadrosu bu şekilde görünüyor. Elbette süreç içerisinde sürpriz ayrılıklar veya sürpriz transferler gerçekleşebilir. Eskişehirspor çalışmalarına 10 - 15 Ağustos gibi başlamayı planlıyor.