Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehirspor kritik Kaynaşlı Belediyespor deplasmanının hazırlıklarını sürdürüyor. 5'te 5 yapmak ve zirve yarışını yara almadan sürdürmek isteyen Es Es Kaynaşlı mücadelesini kazanmak istiyor. Deplasmanda oynanacak maç öncesi hazırlıklarına dün yapılan antrenman ile başlayan Eskişehirspor bugün de 14.00'te başlayan antrenman ile hazırlıklarını sürdürdü. Antrenman sonrasında Eskişehir Haber26'ya konuşan Teknik Direktör İbrahim Baş kritik Kaynaşlı maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

IMG_3796

T.D. İbrahim Baş; "Biz tüm süreci maç maç değerlendiriyoruz."

Eskişehirspor Teknik Direktörü İbrahim Baş 4'te 4 yaparak 12 puan ile başlamanın çok önemli olduğuna ancak; lige maç maç bakmak gerektiğine vurgu yaptı. T.D. Baş; "4'te 4 yapmak ve 12 puan almak güzel. Fakat artık önümüze bakmamız lazım. Maç maç ilerlememiz ve o haftaki rakibimizi düşünmeliyiz. Biz futbolcularımıza da bu felsefeyi aşılamaya çalışıyoruz. Lige maç maç bakıyoruz. Rakibimizi iyi analiz ediyor ve ona göre bir oyun ortaya koymaya çalışıyoruz. Bunun meyvelerini de şimdiye kadarki süreçte aldık.

Hafta sonu oynayacağımız Kaynaşlı diri ve mücadeleci bir takım. Lig'de de iyi bir konumdalar zor maç olacak. Onları mağlup etmek ve zirvedeki yerimizi korumak istiyoruz. Kaynaşlı gibi güçlü bir rakibi yenersek sadece 3 puan almış olmayacağız. Onlara da şampiyonluk yarışında önemli bir yara aldıracağız. Ayrıca önümüzdeki hafta Kaynaşlı 1926 Polatlı ile oynayacak o maçta kaybeden de büyük yara alacak. Bu nedenle bu haftaki maçı kazanmak çok önemli." dedi.

İbrahim Baş; "Lig'de rakiplere üstünlüğümüzü ivedilikle göstermek bizim için kıymetli."

İbrahim Baş; " Bu hafta karşılacağımız Kaynaşlı'nın 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberliği var. Onları yenersek aramızdaki puan farkı 5'e çıkacak. Sonraki hafta Kaynaşlı Polatlı deplasmanına gidecek ve hangi takım kaybetse bize avantaj olacak. Polatlı ile aynı puandayız. Onların da fikstürü bizi izliyor. Puan kaybı yaşamaları bizim için iyi olacak takımlardan biri. Ancak biz her maçımızı kazanmak ve en azından ilk yarıyı puan kaybetmeden kapatmak istiyoruz. Rakiplerimizin de puan kayıplarıyla, ilk yarıyı zirvede kayıpsız kapatırsak rakiplerimizin hevesini de erkenden kırmış oluruz. Üstünlüğümüzü gruptaki rakiplerimize ne kadar erken kabul ettirirsek bizim için o kadar iyi." diyerek sözlerine devam etti.

IMG_3795

T.D. Baş; "Takımda tempo artıyor, oyun oturuyor hedef şampiyonluk!"

İbrahim Baş takımda gün geçtikçe temponun arttığını ve istenen seviyeye gelmeye başladığını, bununla birlikte de kadronun ve takımın oturmaya başladığını dile getirdi. İbrahim Baş;

"Takımda tempo yavaş yavaş artıyor. Yakın gelecekte çok daha iyi olacağız. Ayaklarımız yere basarak, ama Eskişehirspor olduğumuzu da bilerek oynamaya çalışıyoruz. Eskişehirspor'un büyüklüğü bizde rehavet yaratmamalı, camianın büyüklüğü maçları kazandırmalı ve biz bunun bilincindeyiz. Eskişehirspor'un şampiyon olması için yola çıktık şu an için gayet iyi gidiyoruz. Elbette sahada rakiplere 4-5 gol atmak herkes ister. Fakat her geçen maç rakiplere daha az pozisyon fırsatı vermek de önemli. Ayrıca Sincan gibi dişli rakiplere karşı erken öne geçtikten sonra oyunu tutmak da bir strateji. Bu nedenle maç maç gitmenin önemine dikkat çekmek istiyorum. Sincan maçını kazandık. Bu hafta Sincan - Polatlı derbisi var. Sincan mutlaka puan almak isteyecek. Bu da bizim için bir avantaj yaratacak. Biz iyi oyunla kazandıkça her şey çok daha güzel olacak." dedi.

Aynı zamanda İbrahim Baş hafta sonu oynanacak Kaynaşlı Belediyespor maçının oynanacağı Kaynaşlı İlçe Stadı'nın sentetik zemin olmasından dolayı Eskişehirspor'un yarından itibaren hazırlıklarına Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde yer alan sentetik sahada devam edeceğini de söyledi.