2001 yılında “ Her Ev Bir Atölye “ olacak sloganı ile eğitim faaliyetlerine başlayan ve bugüne kadar 330 branşta 250 binin üzerinde vatandaşa ücretsiz hizmet veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi  Sanat Meslek Eğitim Kursları  ( ESMEK), Çifteler ilçesinde içinde açtığı 15 ayrı branşta ilçe halkına eğitim vermeye devam ediyorlar. Çifteler İlçesinde Esmek binasında Esmek Çifteler Koordinatörü Zehra KONAKÇI ile bir araya geliyoruz.

Zehra Hanım çiftelerde çok güzel işler başardığınızı duyuyoruz. Açtığınız kurslar ilçe merkezinde büyük ilgi uyandırdığını bizde bugün burada fotoğraf kursuna katılan kursiyerlerin kurs bitirme töreni ve açtıkları fotoğraf sergisini gezerek şahit olduk.

-Zehra Hanım Esmek Çifteler olarak bu dönemde hangi kursları Çifteler halkına açtınız?

-Yağlı Boya Resim, Ahşap boyama, Ev aksesuarları yapımı, Halk oyunları, Çizim perküsyon, Aerobik, Plates, Zumba, Farkındalık eğitimi, Karakalem resim, Fotoğrafçılık, Çocuk drama, Çocuk bilgisayar, Okula başlama yardımcı kursları ( matematik, Edebiyat, Türkçe, İngilizce, Fen Bilimleri, sosyal bilgiler, coğrafya ) Üniversiteye hazırlık kurslarını açtık. İki yıldır Çifteler ESMEK olarak ilçe halkına hizmet veriyoruz. 

- Bu dönem de kaç kişi bu kurslara katıldı? En çok rağbet edilen kurs hangisi oldu?

- 2022 ve 2023 yıl dönem içerisinde kurslarımıza başvuran Çocuk ve Yetişkin kişi sayısı yaklaşık 1000 kişi oldu. Bugün itibariyle kurslarımızda eğitim gören kişi sayısı 200 kişi. En çok talep gören kursumuz El Sanatları ve spor dalları oluyor. 

- İçe merkezinde açtığınız kurslara eğitmen nasıl buluyorsunuz? Esmek Çifteler olarak gelecek dönemde yeni kurs ve projeleriniz olacak mı?

- İlçe merkezimiz gerek şehir merkezine yakınlığı, gerek cumhuriyetin Eğitim Kalesi olan Çifteler Köy Enstitüsü burada kurulması ve binlerce öğretmenin burada yetişmesi nedeniyle çifteler halkının Okuma Yazarlığına çok büyük etkileri olmuş. Bu nedenle ilçemizde yetişmiş eğitmen bulmak hiç sorun olmuyor. Bu sene çocuklarımız ve yetişkinlerimize daha farklı branşlarda sosyal hayatlarını güzelleştirecek kurs ve etkinliklere hazır olsunlar diyorum.

Çifteler Koordinatörü Zehra Konakçı hanıma çok teşekkür ediyorum.