"50 Yılı Aşan Mazi ve Akredite Eğitim Kadrosu"
Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir, velilere teşekkür ederek öğrencilerin artık ESOGÜ’ye emanet olduğunu vurguladı. 50 yılı aşkın köklü geçmişi ve akredite tıp eğitimiyle ESOGÜ’nün Türkiye’nin en donanımlı fakültelerinden biri olduğunu belirten Özdemir, hekimliğin empati, vicdan ve sürekli gelişim gerektiren kutsal bir meslek olduğunu ifade etti.
Genç hekim adaylarına Mustafa Kemal Atatürk’ün bilimsel mirasına sahip çıkmaları gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Özdemir, beyaz önlüğün saflığı, fedakarlığı ve etik değerleri simgelediğini dile getirdi.
"Beyaz Önlük Doğruluğun ve Aydınlığın Simgesidir"
Öğrencileri zorlu sınav maratonundaki üstün başarılarından ötürü tebrik eden ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Emine Gümüşsoy, 6 yıllık disiplinli bir eğitim sürecinin ardından insanlığa hizmet edecek onurlu neferler yetişeceğini belirtti. Rektör Gümüşsoy konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Giyilen bu beyaz önlük yalnızca tıp eğitimine atılan bir adım değil; doğruluğun, şifanın, aydınlığın ve mesleki ahlakın simgesidir. Öğrencilerimizin bu lekesiz sembole en ufak bir gölge düşürmeden, mesleklerini büyük bir kararlılık ve gururla icra edeceklerine olan inancım tamdır."
Hatıra Fotoğrafı İle An Ölümsüzleştirildi
Konuşmaların ardından gruplar halinde sahneye davet edilen hekim adaylarına beyaz önlükleri öğretim üyeleri tarafından giydirildi. Büyük gurur ve heyecanın yaşandığı tören, protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrencilerin çektirdiği toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.





