Evde istenmeyen misafirleriniz mi var ve bu misafirler minik ama ısrarcı karıncalar mı? Bu karıncalardan kurtulmanın yollarını ve püf noktalarını sizler için derlemiş bulunmaktayız.

Karıncalar biyolojik açıdan bakıldığında oldukça dikkat çekici canlılar. Zeki, uyumlu ve görev dağılımlı hatları yoluyla adeta organize bir hayat sürdürüyorlar. Ancak, bu durum evinizi istila ettikleri zaman sizler için sevimli bir tablo olmayabilir.

Basit ve Etkili Çözümler

Bir karınca, mutfağınızda bir yiyecekle ilgilenmeye başladığında, diğerleri hızla ona katılır ve kısa sürede mutfağınızı bir karınca sürüsü kaplar. Bundan dolayı, karıncalardan kurtulmanın ilk adımı evinizi karıncaların sevmediği kokularla donatmak ve karıncaların önüne fiziksel engeller koymaktır. Bu engeller örneğin tebeşir çizgileri veya limon kabuğu rendesi olabilir.

Karıncaların Türünü Belirleyin

Karınca istilasını durdurmanın bir başka yöntemi ise evinizdeki karıncaların türünü belirlemek. Türleri belirledikten sonra hangi tür karıncanın nerelerde yaşadığını ve nasıl hareket ettiği bilgisine ulaşabilirsiniz. Basit bir internet araması ile evinizde bulunan karınca türünü kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

Karıncaların Geldiği Yolu Bulun

Karıncaları ilk gördüğünüzde onları izleyin ve hareket yollarını belirlemeye çalışın. Bu işlemi yaparken dolabınızın içerisine dökülen bal veya mikrodalganızın altına kaçan bir yağ kalıntısının karıncaları çektiğini fark edebilirsiniz. Bir besin kaynağı bulduklarında bu kaynağı diğer karıncalar ile paylaşırlar ve bu durum evinizdeki karınca popülasyonunun artmasına neden olabilir.

Karıncaların Giriş Noktalarını Engelleyin

Karıncaların evinize girişini engellemek, bu canlılarla mücadelede büyük bir önem taşır. Evinizdeki delikleri, yarıları ve çatlakları kapatmak bu işlem için yeterli olacaktır. Kapalı alanlara girebilen spreyler, bu tür alanlarda karıncaları etkili bir şekilde uzaklaştırabilir.

Kimyasal Yöntemler

Karınca istilasını durdurmak için bir dizi kimyasal çözüm de mevcuttur. Bu çözümlerden bir tanesi mağazalardan kolayca satın alabileceğiniz karınca öldürücü spreylerdir. Fakat eğer bu spreyleri kullanmak istemiyorsanız, doğal çözümler de mevcuttur. Nane ya da biberiye yağı gibi doğal karınca kovucular, bu minik canlılardan kurtulmanızı sağlar.

Karınca istilasıyla başa çıkmakta zorlanıyorsanız veya bu durum sağlık problemlerine yol açıyorsa, profesyonel yardım almak en iyi çözüm olabilir.