Ev içerisinde farelerden kurtulmak oldukça önemlidir çünkü fareler hem rahatsız edici hem de sağlık açısından risk taşıyan haşerelerdir. Farelerin evden uzaklaştırılması için çeşitli yöntemlerden yararlanılabilir.

Fare yakalamak için çeşitli alternatifler kullanılabilir. Farelerin kokladığı ve hoşlanmadığı maddelerden biri naftalindir. Naftalin kokusu fareleri rahatsız ederek evden uzaklaşmalarını sağlar. Bunun yanı sıra fare kovucu spreyler veya ultrasonik cihazlar da fareleri yakalamak için etkili yöntemlerdir.

Fare evden nasıl çıkarılır?

Farelerin evden nasıl çıkarılacağına gelince, fare yakalama yöntemleri işe yaramadığında çeşitli fare kaçırma yöntemleri denenebilir. Ultrasonik fare kovucu ürünler veya ağır kokusu olan maddeler (naftalin, soğan, sarımsak) fareleri evden uzaklaştırabilir. Fareler bu kokuları hoşlanmadığı için evden kaçarlar.

Karanfil kokusu rahatsız ediyor

Fareleri evden uzaklaştırmak için birçok yöntem mevcuttur. Karanfil kokusu fareleri rahatsız eder, bu nedenle farelerin girdiği yerlere karanfil konulabilir. Ayrıca alüminyum folyo da farelerin giremeyeceği bir bariyer oluşturur. Farelerin girmesini istemediğiniz alanlara alüminyum folyo yerleştirerek onları uzak tutabilirsiniz.

Profesyonel ilaçlama hizmeti

Profesyonel ilaçlama hizmetinden yararlanılarak evdeki farelerden tamamen kurtulmak mümkündür. Profesyonel ekipler tarafından uygulanan ilaçlama, farelerin tümünü ortadan kaldırır ve tekrarlamalarının önüne geçer.

Kedi sahiplenin

Ayrıca farelerin evden uzaklaştırılması için kedi sahiplenmek de etkili bir yöntem olabilir. Kediler, farelerin varlığını hızla fark eder ve onları avlarlar. İnsanlardan daha iyi işitme yeteneklerine sahip oldukları için fareleri tespit etmeleri de daha kolaydır.

Fare kapanı etkili bir yol

Son olarak, fareleri uzaklaştırmak için fare kapanı da kullanılabilir. Fare kapanları, fareleri yakalayarak evden uzaklaştırmanın etkili bir yoludur.

Evde farelerden kurtulmak için kullanılabilecek pek çok yöntem vardır. Hangi yöntemin daha etkili olduğunu belirlemek için deneme yanılma yönteminden yararlanabilirsiniz.