Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir Süper Amatör Lig'de iddialı olması beklenen ekiplerden Güma İnşaat Alpagut Sümerspor Başkanı Anıl Koçhan, Eskişehir Haber26 canlı yayınında Buğrahan Doğangil'in sorularını yanıtladı. Anıl Koçhan Alpagut Sümerspor'un gelecek sezon hedeflerinden bahsetti.

Anıl Koçhan (2)

Anıl Koçhan: "Alpagut Sümerspor 25 çocukluk arkadaşının bir hayali olarak doğdu."

Anıl Koçhan henüz genç bir kulüp olan Güma İnşaat Alpagut Sümerspor'un 25 tane çocukluk arkadaşının futbol tutkusundan doğan bir proje olduğunu söyledi. Aynı zamanda takım ismindeki "Alpagut" kısmının amatör liglerde adından sıkça söz ettiren Alpagut beldesini, "Sümer" kısmının ise Sümer semtini, mahallesini temsil ettiğini dile getirdi. İki yerel futbol camiasının bir araya gelmesiyle doğan Alpagut Sümerspor geçtiğimiz sezonda Birinci Amatör Küme'den Süper Amatör Lig'e yükselme başarısı gösterdi.

Başkan Anıl Koçhan: "G.İ. Alpagut Sümerspor'un bu sezon sonu hedefi Bölgsel Amatör Lig!"

Güma İnşaat Alpagut Sümerspor Başkanı Koçhan hedeflerinin önümüzdeki sezon için güçlü bir kadro kurarak BAL'a yükselmek olduğunu açıklıkla dile getirdi. Güma İnşaat Alpagut Sümerspor'un hedeflerinin her daim en yukarılar olduğunu sözlerine ekleyen Anıl Koçhan; "İnşallah Eskişehirspor 3. Lig'e çıkacak. Biz de Eskişehirspor'umuzu takip ederek onların ardından BAL'a çıkacağız. Sezon sonu şampiyon olmak istiyoruz." dedi.

Anıl Koçhan (1)

Güma İnşaat Alpagut Sümerspor'da transferlerin %95'i tamamlandı

Başkan Anıl Koçhan, Buğrahan Doğangil ile yaptığı söyleşide 2023-2024 futbol sezonunda Eskişehir Süper Amatör Lig'de şampiyonluk hedefleyen Güma İnşaat Alpagut Sümerspor'da futbolcu transferlerinin neredeyse tamamlandığını kamuoyuna duyurdu. Anıl Koçhan şu an için 4-5 futbolcu ile resmi sözleşme imzaladıkları ve diğer futbolcular ile prensipte anlaştıkları için kadroya kattıkları tüm oyuncular ile resmi imzalar atıldıktan sonra tanıtacaklarını dile getirdi.

Güma İnşaat Alpagut Sümerspor Başkanı Anıl Koçhan bu sezon takımın başında yer alacak Erhan Uslu'ya da çok güvendiklerini, deneyimli teknik adam ile şampiyonluk yaşayacaklarına inandıklarını da sözlerine ekledi. Bilindiği üzere Erhan Uslu geçtiğimiz sezon Süper Amatör Lig'de Kırka Boraks'ı çalıştırmıştı. Uslu, genç Kırka Boraks takımı ile başarılı bir iş çıkarmıştı.

Anıl Koçhan: "Tesisleşme ve altyapı çalışmaları çok önemli."

Güma İnşaat Alpagut Sümerspor Başkanı Koçhan kulübe bir tesis kazandırmak için çalışma yaptıklarını ve kısa bir süre içinde bu yönde önemli adımlar atmak istediklerini dile getirdi. Koçhan bir tesis projesi fikirlerinin olduğunu ve Alpagut Sümerspor'a yakışır bir tesis inşa etmek istediklerini söyledi.

Başkan Anıl Koçhan tesisleşme ile birlikte altyapı ile ilgili de uzun vadeli yapılanma planları olduğunu kamouyuna duyurdu. Güma İnşaat Alpagut Sümerspor planlı ve dengeli bir şekilde amatör liglerde olsa da profesyonel şekilde bir spor kulübü kimliği oluşturmak istiyor. Başkan Koçhan bu doğrultuda her zaman çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek Eskişehir amatör futboluna katkı yapmak istediklerini söyledi.