Yaşlanmanın en büyük belirtilerinden biri olan göz kapağı düşüklüğü, belirli bir yaştan sonra ortaya çıkmaktadır. Tıbbi adıyla blefaroplasti olarak bilinen göz kapağı estetiği, son zamanlardaki en popüler estetik uygulamalardan biridir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Nedir?

Normal bir insanın göz bebeği üstten 1 – 2 mm kapak ile örtülüdür. Eğer bu kapalılık daha fazlaysa ve kirpikli kenar göz bebeğini 4 – 5 mm örtüyorsa bu duruma göz kapağı düşüklüğü adı verilmektedir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?

Göz kapağı düşüklüğü, yaşlanmanın belirtisi olarak dokuların gevşemesi ile meydana gelen bir durumdur. Bazı durumlarda ise genetik olarak meydana gelebilmektedir.

Göz Kapağı Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?

Yaşlanma ile beraber üst göz kapağının derisinde sarkmalar ve kirpik üzerine yığılmalar olur. Hatta bu sarkan deri görüş alanını kapatmaya başlayabilir. Yağ dokularındaki fıtıklaşmada dolgunluk görüntüsüne neden olabilmektedir.

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) Sonrası İyileşme Süreci

Bu işlem sonrasında ilk üç gün kızarıklık ve şişlik meydana gelmektedir. Bunlar bir hafta içerisinde azalarak kaybolmaktadır ve göz kapağı estetiği iyileşme süreci başlamaktadır. Bu dönemde iyi bir cerrahi geçirilmesi önemlidir.

Dikişlerin üzerindeki bandajlar ilk 3 günden sonra alınmaktadır. Dikişler ise bir hafta sonra alınmaktadır. Bir ay sonra göz kapağı estetiği izleri kaybolmaktadır ve görüntü olarak en iyi halini almaktadır.

Lift Mini Yüz Germe Ameliyatı Nedir?

 Yaşlanma belirtisi olarak görülen ciltteki değişikliler, hafif sarkmalar, göz altı torbaları ve göz kapaklarının düşmesi mini yüz germe işlemi ile ortadan kalmaktadır. Bu işlem ile kadınlar yaşlılık belirtilerini giderebilmektedir.

Lift Mini Yüz Germe’nin Avantajları Nelerdir?

Bu işlem, yüz germe ameliyatına oranla daha erken yaşlarda yapılabilmektedir. Kulak arkası ve boyunda mini yüz germe ameliyatı izi kalmamaktadır. Kısa kesimler ile hem elmacık kemikleri hem de yanaklardaki sarkmalar giderilmektedir. Orta derecedeki gıdı sarkmaları kısa süre içerisinde giderilmektedir.

Mini Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bu işlem, herkese uygulanacak bir işlem değildir. Bu kararı plastik ve cerrahi uzmanları vermektedir. Kulak memesinin önünden başlayarak mini yüz germe ameliyatı için kulak içine gizlenen ve saç derisine doğru uzayan 5 – 7 santimlik kesi yapılır. Bu şekilde işlem gerçekleştirilir.

Mini Yüz Gerdirme Ameliyatı ile Neler Düzeltilir?

Mini yüz germe ameliyatı ile düzeltilecek yerler ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

  1. Yanaklardaki sarkma,
  2. Çene yapısı,
  3. Gıdı bölgesi,
  4. Yüzdeki kırışıklıklar,
  5. Göz torbaları ve göz kapağı düşüklüğü.

Gıdı Estetiği Nedir? Neden Sarkar?

Gıdı, çene altında fazla yağların birikmesi ve yaşlanmaya bağlı derinin elastik yapısını kaybetmesi ile sarkmaktadır. Bu sarkma gıdı liposuction işlemi ile eski haline geri getirilmektedir. Bu şekilde kişilerin yüz hatları daha net şekilde ortaya çıkmaktadır.

Gıdı Estetiği Kimlere Uygulanır?

Bu işlem bazı sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu işlem için uygun bir aday olup olmadığınızı doğru olarak öğrenmek için gıdı liposuction için bir hekime başvurmalısınız. Bu işlem için 20 il 50 yaş arasında olmanız ve cildinizin elastik yapısını kaybetmemiş olması gerekir.

Gıdı Estetiği Hangi Durumlarda Gereklidir? İyileşme Süreci Nasıldır?

Gıdı bölgesindeki sarkmalardan rahatsız olan herkes bu yönteme başvurabilmektedir. İyileşme süreci değişiklik göstermektedir. Eğer gıdı liposuction işlemi lokal anestezi altında yapıldıysa 1 saatte, genel anestezi altında yapıldıysa 4 – 6 saat içerisinde hasta hastaneden taburcu olabilmektedir. Ödemler 3 gün içerisinde geçer ve 1 hafta içerisinde tamamen toparlanmış olunur.