Gözaltı torbaları bilindiği üzere yaşlanma, stres, genetik nedenler ya da çeşitli alerjik reaksiyonlar nedeniyle oluşabilir. Aynı şekilde beslenme konusundaki yetersizlikler ve uykusuzluk da bu durumun ortaya çıkmasında önemli bir faktördür. Bu torbaların oluşumu, estetik açıdan kaygı uyandırabilir. Bu da kişilerin yaşını olduğundan daha da büyük gösterebilir.

Gözaltı torbası ameliyatı, gözaltı bölgesinde meydana gelen şişkinlikleri büyük ölçüde azaltmayı ya da doğrudan ortadan kaldırmayı amaçlar.

Gözaltı Torbası Ameliyatı Nedir?

Gözaltı torbası ameliyatı, gözaltı bölgesinde meydana gelen yağ vb fazla dokuların çıkarılması/şekillendirilmesi adına gerçekleştirilen cerrahi müdahale olarak açıklanabilir. Oldukça hassas bir süreç olduğu için gözaltı torbası ameliyatını gerçekleştirecek olan kişinin referanslarına dikkat etmeniz lehinize olacaktır. Bu ameliyatta temel motivasyon çok daha canlı ve genç bir görünüm sağlamaktır. Gözaltındaki şişkinliğin azaltılması veya ortadan yok edilmesi, sizi çok daha genç gösterecektir. Hassas bir ameliyat olmasına rağmen söz konusu işlemde başarı oranı genel olarak yüksektir.

Bu noktada elbette gözaltı torbası ameliyatlarının kesin ve kalıcı bir çözüm olmadığını aktarmalıyız. Buna rağmen oldukça uzun süreli bir etki sağlayabilir. Büyük ölçüde estetik kaygıların giderilmesi için yapılsa da kimi özel durumlarda sarkma ve düşüklük gibi diğer göz problemleri de beraber ele alınabilir. Ameliyat işleminden önce doktorun; hastaların beklentilerini doğru bir şekilde kavramaları büyük bir öneme sahiptir. Hastaların ameliyattan ne beklediğini kavramak, sonucun başarı olması adına temel kriterlerden biridir.

Neticede genç ve çok taze görünmek isteyen hastalarım ameliyattan mutlu ayrılmaları gerekir. Bu anlamda ameliyat öncesi doğru iletişimin gerekliliğini vurgulamak gerekir. Ayrıca hastanın tıbbi geçmişi, alerjik hassasiyetleri ve diğer sağlık problemleri de önem teşkil eder.

Gözaltı Torbası Ameliyatı Nasıl Gerçekleşir?

Gözaltı torbası ameliyatı genel olarak lokal anestezi adı verilen yöntemle güvenli bir şekilde yapılmaktadır fakat gerektiğinde genel anestezi ile de yapılabilir. Göz kapağı ameliyatı esnasında cerrah, gözaltı bölgesine ufak bir kesik açar ve gözaltındaki yağ ile dokuyu çıkarır. Kimi durumlarda da özel olarak yeniden şekillendirmesi icap edebilir. Bu işlem sırasında, gözaltı bölgesinde oluşan kesik, hemen hemen hiç görünmeyecek düzeye ulaşır. Dolayısıyla hastaları görsel olarak rahatız edebilecek bir durum yaşanmaz. Bazı hastalarda alt göz kapağının arkasındaki konjonktiva dokusundan kesi yapılarak işlem uygulanır ve bu sayede dışardan hiçbir iz belli olmaz.

Gözaltı Torbası Ameliyatı Sonrası Süreç

Gözaltı torbası ameliyatlarında başarı oranının genel olarak yüksek olduğunu ifade ettik. Sonrasında hafif şişlik, morarma ve rahatsızlık hissi kesinlikle doğaldır. Doktorunuz genellikle ilk birkaç gün içerisinde ağrı kesicileri reçete edecektir. Bu durum hastanın iyileşmesini hızlandırmak noktasında önemli olacaktır. Cerrahın ameliyattan sonra hastaya sunduğu kimi önerilerden de söz edebiliriz. Bu öneriler; buz uygulaması, başın yüksekte tutulması ve istirahat edilmesi gibi şeyleri içerebilir.

Ameliyattan sonraki ilk günlerde gözaltı bölgesinde şişlik ve morarmalar somut olarak gözlenir. Bu durum, iyileşme sürecinin doğal bir parçası olarak görülmesi gerekir. İyileşme süreci her hastada farklı ilerleyebilir. Fakat özel istisnalar haricinde hastalar ilk hafta hemen gündelik işlerine geri dönme şansı bulur. Bu kritik iyileşme sürecinde hastaların yaralarını özenle korumaları gerekir.

Söz konusu süreçte kimi komplikasyonların ortaya çıkması oldukça doğal karşılanmalıdır. Fakat aşırı kanama, dikişlerin açılması ya da his kaybı gibi ciddi komplikasyonların ortaya çıkması durumunda cerrahınızla hemen iletişime geçmeniz gerekir.