Pandemi sebebi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç duyan kesime 1000 TL ödeme yapıyor. Virüs süresi boyunca gerçekleşebilen bu ödemelerin sonuçları ise e-devlet sistemi üzerinden görüntülenebiliyor. Yardım almaya hak kazanan kişiler PTT aracılığı ile bir zarf içinde ödemelerini teslim alabiliyorlar. Başvuru yardım sonucu ekranı…

Korona Virüs Yardımı Sonuç Sorgulama

Sosyal yardım kapsamında bulunan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı yapılan bütün ödeme işlemlerinin sonucu e-devlet üzerinden kontrol edilebiliyor. Gazi yakını, ücretsiz seyahat ve şehit yakını gibi bütün sorgulamalar e-devlet üzerinden yapılabiliyor.

1000 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

1000 TL e-devlet yardım başvuru online olarak yapılıyor. Kişiler e-devlet sistemi üzerinden kendilerine tanımlanan günler içerisinde başvuru yapabiliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası son hanesine göre başvurular gerçekleştiriliyor. 0 olanlar Pazartesi, 2 olanlar Salı, 4 olanlar Çarşamba, 6 olanlar Perşembe ve 8 olanlar ise Cuma günü sisteme başvuru yapabiliyorlar. Ayrıca başvuru için kendi günlerini kaçıran kişiler de haftasonu iki gün boyunca başvuru yapabiliyorlar.

Sosyal Yardım Almak İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından virüs süresi boyunca verilen yardımlarda artık üçüncü aşamaya geçildi. Kişiler başvurularının sonuçlarını e-devlet sistemi üzerinden görüntüleyebilecekler. Ancak her evde yalnızca bir kişi yardım alabilecek. Eğer hane içerisinde birden fazla kişi başvuru sağlar ise yalnızca bir kişininki değerlendirilmeye alınacaktır.

Kamu kuruluşlarında çalışan işçiler, memurlar, daha önce yardımdan faydalanmış olanlar, SGK emeklileri, işsizlik parası alanlar ve kısa çalışma ödeneği alanlar bu ödemelerden alamazlar.

Kimler Yardım Başvurusunda Bulunabilir?

Kamu üzerinde çalışmayan, memur olmayan, Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden herhangi bir maaşı olmayan, işsizlik ödeneği almayan ve kısa çalışma ödeneği almayan kişiler hariç herkes yardım başvurusu sonucunda ödeme alabilirler. 1000 TL olarak yapılacak olan ödeme yalnızca bir seferlik olarak PTT aracılığı ile yatırılacaktır.