AK Parti Milletvekili Harun Karacan: “Ülkemiz ve milletimiz açısından çok önemli ve müessif hadiselerin yaşandığı 2016 yılını geride bırakıyoruz. 2017 yılının müreffeh bir geleceğe adım atılması yolunda kadim bağlarımızı güçlendirmesi, umutlarımızın gerçekleşmesi için azim ve gayretlerimizi artırması, başta ülkemiz olmak üzere aynı coğrafyada yaşadığımız komşularımıza ve bütün dünyaya huzur ve barış getirmesi en büyük temennimdir. Bu duygu ve düşünceyle; 2017 yılının vekiliniz olmaktan onur duyduğum siz değerli hemşehrilerime, aziz milletimize, bölgemizdeki kardeşlerimize ve tüm insanlık için sağlık, mutluluk, barış ve refah içinde geçmesini temenni ediyor, selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum.”

AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay: “Türkiye, siyasi tarihinin en zor ancak dünya siyasi tarihinde de dönüm noktası olan bir yılı geride bırakıyor. Ülkemizin ve demokrasi sevdalısı milletimizin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum. 2017’nin, umutların çoğaldığı, barışın tüm dünyada egemen olduğu, dostluk, kardeşlik, dayanışma duygularının güç kazandığı bir yıl olmasını diliyorum. Geride bıraktığımız 2016 yılında, gerek ülkemizde gerekse yaşadığımız coğrafyada, yüreğimizi yakan bir çok olaylarla karşı karşıya kaldık. Millet olarak, ülke olarak, uluslarası şer odaklarının ve onların maşaları terör örgütlerinin saldırıları ile karşılaştık. Ancak her bir saldırı bizi daha çok bir araya getirdi, birleştirdi. Her tehdit, milletimizin daha da kenetlenmesine neden oldu. 15 Temmuz’da bir işgal ve darbe girişimine tanık olduk. Ama bu yüce millet tankların, uçakların, eli silahlı asker görünümlü teröristlerin karşısına yalnızca ellerinde bayrakları, kalplerinde vatan sevgisi ve gönüllerinde iman aşkı ile çıktı. Demokrasi ve vatanı uğruna canını ortaya koydu. Teröre ve destekçilerine millet olarak cevabımızı meydanlarda verdik.”

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, “Geçmişi unutarak geleceği sağlam inşa edemeyiz. Hatalarımızla yüzleşmeden doğru nedir bilemeyiz. Umut dolu, huzurlu yarınlar için, çocuklarımızın yüzünde güzel gülümsemeler görebilmek için hem bireysel olarak hem de toplum olarak geçmişle yüzleşmemiz, hesaplarımız varsa görmemiz gerek. Ülkemizde huzur olmayınca evimizde huzur olmuyor, bunu son yıllarda çok iyi anladık. Bütün bunların farkında olarak, umudu elden bırakmadan, enseyi karartmadan mutlu, huzurlu günler için çabalayacağız. Bu bilinçle, her anlamda daha sağlıklı bir yıl, çağdaş, ilerici, laik bir ülkede, barış içinde kardeşçe yaşayacağımız günler diliyorum.”

CHP Milletvekili Utku Çakırözer: “Sevinçlerimiz, acılarımız ve anılarımızla bir yılı daha geride bırakıyor, aydınlık ve mutlu yarınlara ulaşma umutlarımızı canlı tutarak, yeni bir yıla giriyoruz. 2016 ülkemiz için kötü bir yıldı. Yaşadıklarımızın bir daha tekrarlanmamasını diliyorum. Yıl boyunca toprağa verdiğimiz terör şehidi evlatlarımızın anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum.Yeni yılın her şeyden önce ülkemize toplumsal barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Ekonomide çok zor günler geçirdik ve geçirmekteyiz. Esnafımıza, çiftçimize bereketli bir yıl diliyorum. İşsiz kardeşlerimize iş olanağı yaratacak bir kalkınma arzu ediyorum. Emekçilerimizin alın terlerinin gerçek karşılığını alabilecekleri bir yıl diliyorum. Sorunlarımıza, eksiklerimize rağmen tüm zorlukların üstesinden gelecek gücü ve potansiyeli olan büyük bir ülkeyiz. Geçmişte en zor koşullar altında nice güçlüğü birbirimize kenetlenerek aşmasını başardık. Karşı karşıya olduğumuz tehlike ve tehditler karşısında bunu yine başarabiliriz. Yeter ki, beraberlik ve kardeşlik ruhumuzu, diyalog ve uzlaşma kültürümüzü koruyalım. Demokrasi ve hukuk devleti çizgisinden otoriter arayışlara sapmayalım. 2017 yılının ülkemize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyor, başta Eskişehirli hemşehrilerim olmak üzere tüm ulusumuza sağlıklı, mutlu ve müreffeh bir yeni yıl diliyorum."

CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel: 14 yıldır ülkeyi yöneten AKP, 2017 için umut, refah ve barış temenni ediyor. 14 yıldır ülkeyi başkaları yönetiyor, halkı başkaları yoksulluğa sürüklüyor, askerlerimizi başkaları ölüme gönderiyormuş gibi; iktidar, 2017 yılında refah diliyor. Ana Muhalefet Partisi milletvekili olarak, sizlere, umut mesajlarını benim vermem gerekirdi. Fakat bir kişinin emri altındaki iktidar partisinin, halkın oyuyla seçilmiş ama halk iradesini yok sayan bir Cumhurbaşkanının, tek adama hizmet için ülküsünü unutan MHP liderinin varlığı ve Cumhuriyetimizin karşı karşıya kaldığı tehlikenin boyutu umudu, hayalleri değil; gerçekleri anlatmamı gerekli ve doğru kılıyor. Saygıdeğer hemşerilerim, AKP 14 yıllık iktidarına; 15 Temmuz cemaat darbe girişimi sonrası yakaladığı fırsat ile bir isim arıyor. Bu isim, diktatörlüktür. İsim koyma çabaları ise, Türkiye’nin Cumhuriyet rejimine yapılan bir saldırıdır. İşte bu yüzden 2017 umut etme yılı değil; mücadele etme yılı olacak. AKP’nin dikta rejimine karşı mücadele yılı. Tek adamın ülkeyi ele geçirmesine, kendi çıkarlarına göre yönetmesine karşı bir mücadele yılı. Kanla, canla, irfanla kurduğumuz, çocuklarımızdan bizlere emanet Cumhuriyetimizi kurtarma mücadelesinin yılı olacak. 2017, Türk halkının, ülkemizi peşkeş çekenlere, milli servetlerimizi yok edenlere, çocuklarımızı ölüme gönderenlere, cebimizdeki 3 kuruşa göz dikenlere, aklımızla dalga geçenlere, halkın iradesini hiçe sayanlara karşı dur deme yılı olacak. Umut için beklemekten ve güzel günleri dilemekten yorulmadınız mı? Mücadelemize güç verin. Yoksa yeni yıl; Cumhuriyetimizin son yılı olabilir. 2017, emanetimize sahip çıkma ve çocuklarımıza miras olarak bırakacağımız Cumhuriyet için kurtuluş yılıdır. Aydınlık yarınlarda görüşmek dileğiyle.”