Esnaf ile sık sık bir araya gelen Başkan Kurt, onların sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyerek notlar alıyor. Odunpazarı Belediyesi’nin sosyal yardım modeli olan ve bugüne kadar binlerce ihtiyaç sahibinin yardımına koşan Halk  Market’in kapılarını Odunpazarı Esnafına açan Başkan Kurt, esnafa Esnaf Kart dağıtarak onların Halk Market’ten faydalanmalarını sağladı. Başkan Kurt, son olarak ayardır çalışamayan müzisyenlere destek vermek için düzenlenen ‘Her Ev Bir Sahne’ projesine destek verdi. Başkan Kurt, ‘Her Ev Bir Sahne’ projesine destek veren ilk belediye başkanı oldu. 

Gelir elde edemeyen müzisyenler için başlatılan "Her Ev Bir Sahne" projesinde, Türkiye’nin dört bir yanından 240 müzisyen 10 gün boyunca evlerinden 24 saat kesintisiz canlı konserler gerçekleştirecek. 28 Şubat tarihine kadar gerçekleşecek konserlerin bilet satışlarından elde edilecek gelir, katılımcı müzisyenlere eşit olarak paylaştırılacak. Moğollar, Manga, Gazapizm, Flört, Buray ve Gripin’in de aralarında olduğu birçok sanatçının destek verdiği projeye, Başkan Kurt da aldığı 100 bilet ile destek verdi. 

Projeye destek veren ilk belediye başkanı Başkan Kazım Kurt olurken, sosyal medya üzerinden de dayanışma çağrısı yaptı. Başkan Kurt, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve Kadıköy Belediyesi’ne de ‘Her Ev Bir Sahne’ projesine destek vermeleri için çağrıda bulundu. Başkan Kurt’un paylaşımının ardından CHP’li belediyeler dayanışma zinciri başlattı. Başkan Kurt’un çağrısı ile projeye Odabaşı’ndan sonra Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ da destek verdi. 

Müzisyenler, ‘Her Ev Bir Sahne’ projesine verdiği destek için Başkan Kurt’a teşekkür etti.