Dünya Emekçi Kadınlar Günü, her yıl 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. Bu uluslararası gün, 1977 yılında Birleşmiş Milletler’de alınan kararla “Anma Günü” olarak adlandırılmıştır. Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmıştır. Aslında 8 Mart bir kutlama günü değil bir mücadele ve anma günüdür. 

Bu yıl "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü , bir yanda koronavirüs salgını ve pandeminin ağır etkileri, bir yanda her gün yaşanan kadına yönelik şiddet haberleri , diğer yanda da ekonomik krizin kadınlar üzerinde ki etkileri altında karşılıyoruz. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın." sözünde de belirttiği üzere kadınların her alanda yükseldiği, şiddete maruz kalmadığı , özgür yaşam hakkının elinden alınmadığı ,yaşamın her alanında mücadeleleri ile var olmaya çalışan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutluyoruz.

Saygılarımızla.