Eskişehir'de 1970 yılından bu yana hizmet veren 'Çamur Şevket Et Mangal' tesisinin talan edildiği öğrenildi. Konuyla ilgili Şevket Polatdemir (Çamur Şevket) eşi Huriye Polatdemir, Eskişehir Haber26'ya önemli açıklamalarda bulundu.

Huriye Polatdemir, 'Çamur Şevket Et Mangal' tesisinin torunu Murat Can Polatdemir, tarafından talan edildiğini ve tesiste bulunan malzemelerin hurdacıya satıldığını iddia etti.

'Çamur Şevket Et Mangal' tesisinin mülk sahibi olduğunu ifade eden Huriye Polatdemir, "1970 yılında burayı alıp eşim merhum Şevket Polatdemir ile beraber bizzat inşaatında çalışarak bu işletmeyi kurduk. 1987 yılında eşim Çamur Şevket’in vefatı ile sadece işletmesini tarafımca oğlum Yusuf Polatdemir'e tüm ihtiyaçlarımı karşılaması ve satarak parasını kullandığı evimi geri alma sözü ile devrettim. Ancak oğlum vermiş olduğu bu sözlerin hiç birini yerine getirmedi. Bende mağduriyetimin giderilmesi adına 17.07.2020 tarihinde elatmanın önlenmesi ve tahliye davası açtım. Davayı 23.01.2021 tarihinde kazanmış olmama rağmen oğlum Yusuf Polatdemir, işletmeyi boşaltmadı." dedi.

Torununun kendisini işletme sahibi gibi gösterdiğini, gerçek olmayan bir güven oluşturduğunu ve kamuoyunu yanılttığı söyleyen Huriye Polatdemir, "Oğlum Yusuf Polatdemir'in oğlu torunum Murat Can Polatdemir, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2015 yılından beri 'Çamur Şevket Et Mangal'ı kendisinin işlettiğini belirtmektedir. Bu açıklamasında kendisini işletme sahibi gibi gösterdiği, gerçek olmayan bir güven oluşturduğu ve kamuoyunu yanılttığı görülmektedir. Söz konusu işletme hiçbir zaman torunum Murat Can Polatdemir’e ait olmamıştır. Yine torunum Murat Can Polatdemir tarafından yapılan, hem beni hem de kızlarımın saygınlığına, kişilik haklarına saldırı ve iftira içeren paylaşımında hepimizi olmadığımız biri gibi göstermiş ve hedef haline getirmiştir. Söz konusu sosyal medya açıklaması ile ilgili olarak da şikâyetçi olunmuş ve koruma kararı da çıkartılmıştır. Torunum Murat Can Polatdemir, 'Çamur Şevket Et Mangal’ın ne mülk sahibi nede işletmecisi değildir. Torunum babasının ölümünden hemen sonra günlerdir şahsıma ait tesisi talan etmekte ve üzerindeki taşınmaz malların çatısı, kiremitleri, elektrik-su tesisatı ve kabloları, camları, kapıları, çerçeveleri, ve demirleri parçalatıp sattığı olay yerinde tespit edilmiş ve olay yargıya taşınmıştır." ifadelerini kullandı.