TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanı Eyyup Elmalı Eskişehirli çiftçiler ile buluştu. Odunpazarı, Tepebaşı, Sivrihisar, Mihallıççık, Seyitgazi, Çifteler, İnönü, Mahmudiye, Beylikova, Sarıcakaya, Alpu, Günyüzü ve Han Ziraat Odaları Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Eyyup Elmalı çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı  Burhan Çelikoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette  seçimlerini tamamlayan ve Yönetime seçilen başkan ve yönetim kurulu üyelerini tebrik eden Elmalı “Eskişehir’e dair önemli konuları masaya yatırdık. Yağışlar mevsim normallerine göre yetersiz kalırken, olması beklenen yağışlarda tarımsal üretim için beklenen aylarda gerçekleşmiyor. Üreticilerimizin değişen iklime uyumlu üretim yapabilmesi ve gelir elde edebilmesi için değişen iklim koşullarına karşı üreticilerimiz desteklenmelidir. Çiftçimiz kuraklık afetiyle karşılaştığında aldığı tazminat, zararını karşılamalıdır. Bölge bazında kuraklığa ve soğuğa dayanıklı tohum çeşitleri daha fazla geliştirilmelidir. Yeni başkanlarımız ve üyelerimizi görmek bizleri mutlu etti. Bundan sonraki süreçte hep birlikte inşallah daha güzel çalışmalara imza atacağız. Her türlü sorunlarınız için sizlere bir telefon kadar uzağız. Bugün bizleri ağırlayan Başkan Çelikoğlu ve yönetimine yeni görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaretten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu “ Yeni dönemde bizlerin yanında olan ve bizlere güç veren, hayata geçirmeyi planladığımız projelerimizde bizlere destek olan Birliğimize çok teşekkür ediyorum. Eskişehir’de tüm Ziraat Odası Başkanlarımız ile uyum içerisinde çalışmalarımız sürecek” ifadelerini kullandı.