Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Ev’de görücüye çıkan sergide öğrencilerin ürettiği yaklaşık 80 ebru çalışması sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Onkoloji Kliniğinde tedavisi devam eden 12 yaşındaki lösemi hastası Devran için harekete geçen çocuklar, yaptıkları ebru eserlerini arkadaşları için satışa sundu.

Sergiye katılarak eserleri inceleyen Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç, “Öncelikle 2018 yılının şehrimize ve ülkemize mutluluk, huzur ve aydınlık getirmesini diliyorum. Bugün yeni yılın ilk iş günü.  Böyle önemli bir etkinliğe destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’nde yatan bir kardeşimize destek vermek, gerçekten kutsal bir iş... Gençlik Merkezlerimizin ve Tepebaşı Belediyemizin o kliniğe ciddi destek verdiğini övünerek söylemek isterim. Her şeyden önce oradaki çocuklarıma acil şifalar dilerim. Allah oradaki çocukları, anne ve babalarına bağışlasın. Buradaki çocuklarımızın bu işi o kadar büyük ki; bütün şehirde bir farkındalık yaratacak. ‘Biz böyle bir destek veriyoruz, siz de destek verin’ diyorlar. Esentepe Çocuk Merkezimize, 23 Nisan Çocuk Merkezimize, diğer merkezlerimize ve eğitmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok ciddi bir iş yaptılar. Ben, 10 eseri satın alarak başlıyorum” ifadelerini kullandı.

Ebru eğitmeni Fulya Can Öçgünder ise “Çok istikrarlı, isteyerek ve severek çalıştılar. Hepsi Devran için ebrularını bağışladı. İnşallah 1 tane bile kalmaz. Bundan sonra Devran ve ailesi için her şey çok daha güzel olsun. Değerli katkılarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Ataç, konuşmasının ardından ebru sergisini gezerek eserleri inceledi. Eserlerini sergiye bağışlayan çocuklarla da bol bol fotoğraf çektiren Başkan Ataç, tüm Eskişehirlileri Atila Özer Karikatürlü Ev’e davet etti.

Devran’a destek amacıyla açılan sergi, 4 Ocak tarihine kadar ziyaretçileri ağırlayacak.