Diyarbakır'da çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak parti binası önünde oturma eylemini sürdüren annelere destek olmak amacıyla Eskişehir'de sivil toplum kuruluşlarınca (STK) ortak basın açıklamaları yapıldı.

Eskişehir'de İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan kentteki dernek, sendika ve STK'lerin temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş, Diyarbakır annelerine desteklerini bildirdi.

Grup adına açıklama yapan Zekiye Çomaklı, tarihin Diyarbakır'daki anneleri ve teröre meydan okuyan direnişlerini saygıyla yazacağını vurguladı.

Günlerdir yaşanan evlat nöbetlerinde tarifi imkansız acılara şahit olduklarını dile getiren Çomaklı, "Evladımın ölüsüne bile razıyım." diyen annelerin masum ve insani direnişinin yanında olmanın herkesin boynunun borcu olduğunu söyledi.

Çomaklı, "Bizler Edirne'den Kars'a, tek yürek olmuş kadınlar ve anneler olarak 'Anne acısının etiketi olmaz.' diyor, yerel, ulusal ve uluslararası kamuoyunu Diyarbakır'daki annelerin yanlarında olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.