HABER: Aslı Karkazan

Nazan Aksaray, öncelikle depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara başsağlığı ve yaralılar için acil şifalar diledi. Pek çok sivil toplum örgütünün ortaklaşa çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Aksaray, tüm yardımların koordinasyonlu bir şekilde yapılmaya çalışıldığını ifade etti.

Aksaray bu noktada barınma, psikososyal destek, eğitim ve hukuk konularında alanında uzman gönüllülerin çalışmalarının titizlikle sürdüğünün altını çizdi. Son olarak Aksaray, depremzedelerin gerekli tüm ihtiyaçları doğrultusunda başvurmaları için oluşturulan kayıt noktalarını açıkladı.

Sonrasında Eylem Yıkılmaz, gelen sorular üzerine şu an için en önemli sorunun sahadaki yardım çalışmalarının tek bir elden yürütülmemesi olduğunu söyledi. Başvuruların birden farklı yerde yapılma gerekliliğinin de depremzedeler için ciddi bir zorluk yarattığını dile getiren Yıkılmaz, acil olarak tüm başvuru ve kayıtların tek bir merkezde toplanması için çağrıda bulundu.

Son olarak Yücel Karasu, herhangi bir suistimal ve mağduriyet yaşanmaması adına şu bilgilendirmelerde bulundu: "İlçe kaymakamlıklarında depremzede olarak kayıt altına alınan vatandaşlara bununla alakalı bir belge verilmiyor. Ancak eğitim kurumlarına yapılan başvurularda vatandaşların depremzede olduklarına dair bir belge talep ediliyor. Bu yüzden kaymakamlıklar depremzedelere gerekli evrakları verirse süreç açısından çok yardımcı olacaktır."