Eskişehir'de, Atatürk Bulvarı'nda gerçekleştirilen törende Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, tören aracına binerek halkı selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından katılımcılara seslenen Vali Çakacak, vatanın bekası söz konusu olduğunda Türk milletinin her türlü fedakarlığı yerine getireceğine dikkati çekti.

Cumhuriyet'in, Türk milletinin tabiat ve geleneklerine en uygun yönetim şekli olduğunu anlatan Çakacak, "Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki bugün haklı olarak büyük bir millet ve büyük bir devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet ve onun kazanımları ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır. Dün olduğu gibi bugün de bir ve beraber olmaktan başka seçeneğimiz yoktur." ifadelerini kullandı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal ve vatandaşların katıldığı törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunu gösterileri sunuldu.