Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında, Odunpazarı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, Çankaya Mahallesi'nde bir ev karantinaya alındı.

Çankaya Mahallesi, Keşanlı Sokak'ta bulunan tek katlı bir evde yaşayan kadının hastanede yapılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince kadının yaşadığı evde yapılan filyasyon çalışmasında 8 kişi ile yakın temaslı olduğu değerlendirildi. Odunpazarı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, aldığı karar ile evi 14 gün süreyle karantinaya aldı.

DEZENFEKTE ÇALIŞMASI YAPILDI

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, karantina altına alınan evde dezenfekte çalışması yaptı. Dezenfekte çalışmasının 14 gün boyunca uzman ekipler tarafından yapılacağı öğrenildi.

İHTİYAÇLARI VEFA GRUBU KARŞILAYACAK

Ev karantinasına alınan 8 kişinin temel ihtiyaçları ise Odunpazarı Kaymakamlığı’nca koordine edilen Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılanacak. Sağlık Müdürlüğü ekipleri de evde yaşayanların sağlık durumlarını anlık olarak takip altına aldı.

ESKİŞEHİR'DE KARANTİNA SAYISI ARTIYOR

Çankaya Mahallesi'nde alınan karantina kararı sonrası, Yenidoğan Mahallesi'nde 2 apartman, Huzur Mahallesi'nde 2 ev, ve Sivrihisar'ın Ahiler Köyü geçtiğimiz günlerde karantinaya alınmıştı.