HABER: Aslı Karkazan

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 ili etkileyen büyük deprem felaketinin etkileri hala sürerken şu an için depremzedelerin en önemli sorunlarından biri de barınma ihtiyacı. Bununla birlikte deprem bölgelerinden özellikle büyükşehirler gibi çeşitli illere gelen vatandaşların karşılaştıkları en büyük sıkıntı ise ortaya çıkan "emlak fırsatçılığı." Zor durumda olan depremzedelerin özellikle mağdur edilmeye çalışıldığı; örnek olarak kira bedeli 3 bin TL olan bir evin 20 bin TL'ye çıkarılması gibi benzeri pek çok örneğine şahit olduğumuz bu durumu Eskişehir için sorduk, emlakçılardan konuyla alakalı en doğru bilgileri aldık.

Eskişehir'de gayrimenkul danışmanlığı yapan Cenk Sungur, Eskişehir'de bu şekilde bir olayın hiç yaşanmadığını belirterek aksine birçok ev sahibinin depremzedelerin ihtiyaçlarını kendileri karşıladıklarını ve emlakçıların da vatandaşlara herhangi bir ücret almaksızın yardımcı olduklarını dile getirdi. 

Eskişehir'de uzun yıllardır gayrimenkul danışmanlığı yapan Niyazi Çelik ise benzer şekilde bir örnekle hiç karşılaşmadıklarını söyleyerek şu an için depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusundaki en büyük talebin eşyalı evler olduğunu ifade etti.

Konu ile ilgili olarak Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik ise Eskişehir'de bu tarz bir olayın yaşanmadığını doğrulayarak ev sahiplerine ve Eskişehir halkına özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.