Olay, merkez Odunpazarı ilçesi Erenköy Mahallesi’ndeki Sabri Kılıçoğlu Ortaokulu 5/A sınıfında yaşandı. İddialara göre okulun Fen Bilgisi öğretmeni Ömer Y., derse girer girmez üç öğrenciyi işaret ederek ‘çok şımarıksınız’ dedi. Öğretmenin sözlerini kendisine söylediğini anlayan 10 yaşındaki Kaan Ç., “Öğretmenim ben mi şımarığım” cevabını verdi. Sinirli bir şekilde Kaan Ç.’nin yanına gelen öğretmen Ömer Y., yüzüğüyle birlikte öğrencinin defalarca kafasına daha sonra da koluna vurdu. Darptan sonra öğrencinin kafası yarıldı. Ömer Y., elinde kan olduğunu gören öğrencisini tuvalete gönderdi.

HEM DÖVDÜ HEM DE SUS PAYI VERDİ

Öğretmen Ömer Y., daha sonra derse katılan Kaan Ç.’den sınıfta özür diledi. Kaan Ç., o anları şöyle anlattı: “Öğretmenim beni sıramdan kaldırarak, sınıfın içinde benden özür diledi ve öptü. Bana ‘Müdüre gidiyoruz’ diyerek sınıftan çıkarttı ve koridorda kimse yokken bana 10 lira verdi. ‘Bununla git tost ayran al paranın üstüne bana geri getir’ dedi. Tost ve ayranı aldım, öğretmenim paranın üstünü almadı ve ‘Yarın ki paran olsun’ dedi. Sınıfa tekrar girince bana “Sen Fen’in ödev görevlisisin. Sen geçici başkan yardımcısısın” dedi.”

ODUNPAZARI MİLLİ EĞİTİM'E DİLEKÇE

Okuldan sonra olayı anlattığı annesi Gül Ç., oğlunu Eskişehir Şehir Hastanesi’ne götürdü. Anne Gül Ç., Odunpazarı Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de şikayette bulundu. Çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu ve okula gitmek istemediğini söyleyen anne, oğluna şiddet uygulayan öğretmen Ömer Y. hakkında müdürlüğe de bir dilekçe yazdı.

AİLE DARP RAPORU ALDI

Öte yandan Kaan Ç.’nin babası Engin Ç. ise oğlunun derslerinde oldukça başarılı bir öğrenci olduğunu ifade ederek “Oğlum hiçbir suçu yokken öğretmeni tarafından darp edildi. Bir de sus payı olarak 10 lira vermiş. Şehir Hastanesine gidip darp raporu aldık. Savcılığa da şikayette de bulundum. İlçe Milli Eğitim’e dilekçe verdim. İlçe Milli Eğitim’deki arkadaş hiç ilgilenmedi zaten. Biz çocuğumuzu güvenli diye eğitimini alsın diye okula gönderiyoruz. Gözümüz gibi baktığımız, bir fiske bile atmadığımız çocuğumuza yabancı birinin kalkıp da kafasını yarması, affedilecek bir durum değil. Hem de haksız yere… En ağır ceza alınana kadar ben bu işin arkasındayım” dedi.

ÇOCUĞUM OKULA GİTMEK İSTEMİYOR

Yaşananların ardından çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu söyleyen baba Engin Ç. “Olayın olduğu ertesi gün çocuğum okula gitti. Okuldan telefon ettiler ve çocuğumun eve geri gelmek istediğini söylediler. Oğlumun psikolojisi bozuk ve okula gitmek istemiyor. Bir de başarılı, 98 ortalama ile derslerini veren bir çocuk. Öğretmenin sınıfta bu yaptığı ilk vukuatı değil. Ondan önce de dövdüğü çocuklar varmış ama hiç kimse şikayetçi olmadığı için bu öğretmen bu hareketlerine devam ediyor. Bu gibi insanların bu mesleği yapmaması lazım” diye konuştu. Baba, olaydan sonra okulun müdürüne durumu anlattıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Eskişehir Haber26