Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kar yağışı uyarıları peş peşe gelirken başta Eskişehir olmak üzere pek çok il beyaza büründü.

Okullarda 23 Ocak'ta başlayan 15 tatil 3 Şubat Cuma günü sona erdi. Normal şartlarda 6 Şubat Pazartesi günü ikinci döneme başlayacak olan binlerce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisinin gözü 6 Şubat Pazartesi Eskişehir'de okullar tatil mi? sorusuna çevrildi.

ESKİŞEHİR'DE 6 ŞUBAT PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ?

6 Şubat Pazartesi günü Eskişehir'de kar tatiline ilişkin Eskişehir Valiliği'nden henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Konuya ilişkin son dakika açıklaması geldiğinden haberimizde yer alacak.

ENGELLİ ve HAMİLE KAMU ÇALIŞANLARINA İDARİ İZİN

Eskişehir Valiliği, yaptığı sondakika açıklamasıyla kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personellerle ilgili idari izin kararı aldı.

Eskişehir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Meteorolojik değerlendirmelere göre; İlimiz genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışına bağlı olarak oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel 06 Şubat 2023 tarihinde idari izinli sayılacaktır."

ESKİŞEHİR'DE KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün hazırladığı hava tahmin raporuna göre, Eskişehir’de aralıklı kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre bölge genelinin, çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca kar yağışı alan yerlerde ve öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde buzlanma ve yer yer don olayının görülmesi beklenirken, Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Eskişehir’in merkez ilçeleri olan Tepebaşı ve Odunpazarı’nda en yüksek hava sıcaklığının 1 derece olacağı tahmin ediliyor.