Haber : Aslı Karkazan

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, bugün yaptığı açıklama kapsamında yeni konut kredisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Çelik ilk olarak yüzde 0,69 faizli konut kredisinin şartlarını T.C vatandaşı olmak, kişinin üzerine kayıtlı bir ev bulunmaması, son 1 yıl içerisinde ev alınacak olan ilde ikamet ediliyor olması (3.bölge hariç) ve
5 yıl boyunca satışının yapılmaması olarak belirtti. Bu noktada Eskişehir'in 3. bölge olduğunu ifade eden Çelik, yine de karşılaşılacak en büyük sorunun yüksek geri ödeme oranları olduğunu vurguladı.

Arz-talep dengesindeki bozulmanın emlak fiyatlarına doğrudan yansıdığını söyleyen Çelik, bu konuda vatandaşları fırsatçılığa izin vermemeleri ve gerekirse ihbarda bulunmaları konusunda uyardı. Bunun yanı sıra Çelik, yalnızca sıfır konutlar için geçerli olan kampanyanın 2. eli kapsamamasının da vatandaşlardan oldukça tepki çektiğini dile getirdi. Çelik son olarak ise arsa ve müteahhit avantajların sadece devlet değil, özel sektör kanalına da verilmesi gerektiği şeklindeki görüşlerini bildirdi.