Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak makamında kutlamaları kabul etti.

Atatürk Bulvarı'nda devam eden törende Çakacak, Garnizon Komutan Vekili Korgeneral Mehmet Özlü ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile tören aracına binerek halkı selamladı.

Vali Çakacak, burada yaptığı konuşmada, tüm bölücü ve yıkıcı faaliyetlere, tüm ihanet girişimlerine rağmen Türkiye'nin bugün dünyanın önde gelen devletleri arasında yerini aldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Kalkınan ve gelişen bir ülke olarak ekonomisi sürekli büyümektedir. Çok iyi eğitimi olan yetişmiş insan kaynağına sahiptir. Dünyaya açık küresel bir ülkedir. Türk şirketleri, iş adamları, yatırımcıları, öğrencilerinin yerküre üstünde ayak basmadığı tek bir kara parçası yoktur. Güçlü ve düşmana korku salan modern bir orduya sahiptir. Emniyet kuvvetleri, halkını güvende tutacak her türlü kapasite ile donatılmıştır. Bilgi ve teknoloji üretmekte ve dünyaya satmaktadır. Bölgemizdeki gelişmeler ve terör olayları, bizi Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü olan 2023 için belirlenmiş hedeflere ulaşmaktan asla alıkoyamayacaktır."

AK Parti MKYK üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törenlerde, öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunu gösterileri sunuldu. Ayrıca, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanlığından havalanan savaş uçakları geçit törenine eşlik etti.