Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği, "Katliam Yasa Tasarısına Hayır" diyerek bir araya geldi.

Adalar Migros önünde toplanan dernek üyeleri 22 Ekim tarihinde Bakan Bekir Pakdemirli, önderliğinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısı taslağını protesto ettiler.

Sokak hayvanlarının sürgünü, katliamı ve esareti ile sonuçlanacak bir yasa tasarısı ile karşı karşıya kalındığını belirten dernek üyeleri “Can veririz, canlarımızı vermeyiz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Kalabalık adına basın açıklamasında bulunan Dernek Başkanı Gülçin Yapıcı Yıldız ve dernek üyeleri Özge Tunalı, Zeynep Burcu Tekin, Yasemin Tunalı, Melek Özdoğan, Meral Yılmaz hep bir ağızdan bu yasa tasarısının geri çekilmesi için el birliğiyle çalışacaklarını söylediler.

Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu çatısı altında tüm yurtta aynı anda yapılan ortak basın açıklamasında “Türkiye’de yüzyıllardır birlikte yaşadığımız sokak hayvanları, mahalle sakinlerimizdir. Sokak hayvanları özellikle son yıllarda tanık olduğumuz gibi korkunç bir zulme maruz bırakılmakta, belediyeler ise bireylerden gelen zulmün bin mislini hayvanlara uygulayarak onları bizden koparmak istemektedirler. Günümüzde barınak/bakımevi diye tabir edilen tesisler birer ölüm ve toplama kampına dönüşmüştür. Hayvanlar ulusal mevzuatımızın varlığına rağmen belediyelerin bu toplama kamplarında can vermektedirler. Bu ülkenin vicdanlı insanları olarak bu zulmün engellenmesi için hayvana karşı şiddet, tecavüz suçtur diyerek hayvanlara karşı işlenen suçların Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması ve faillere caydırıcı cezalar verilmesi taleplerimiz ortadadır. Bu toplumsal talebi karşılamak yerine Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratlarının hazırladığı, sokak hayvanlarının katline neden olacak yasayı asla kabul etmiyoruz” denildi.

300 STK ile birlikte tüm yurtta yapılan basın açıklaması vatandaşlardan da ilgi gördü. Katılımcılar ellerinde pankartlar ve attıkları sloganlar ile yasa tasarısını yüksek sesle protesto ettiler.