Eskişehir Haber26 ailesi büyümeye devam ediyor. Genel Yayın Yönetmeni Saadet Yörükçü'nün yönetiminde büyük bir ivme kazanan Eskişehir Haber26 ailesine son olarak Ecz. Fatımatüzzehra Kıraç katıldı. Kıraç, köşe yazılarıyla okurlarıyla buluşacak.

FATIMATÜZZEHRA KIRAÇ'I TANIYALIM

Ecz. Fatımatüzzehra Kıraç 30 Nisan 1961 yılında Kütahya’da doğdu. Babası memur olduğundan Türkiye’nin dört bir köşesini dolaştı.

İlkokulu iki ayrı kentte, ortaokulu iki ayrı kentte okudu. 1974'de Eskişehir’e geldi ve 1978-79 sonrasında liseyi Süleyman Çakır Kız Lisesinde (Eskişehir) bitirerek aynı sene Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesine girdi. 1982 de fakülteyi derece ile bitirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Eğitim Merkezinde Eczacı olarak çalışmaya başladı. Bu arada Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde master sınavını kazanarak master eğitimine başladı.

Eski adı Anadolu Ünv. Tıp Fakültesi’nde (Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi) asistanlık sınavını kazandı. Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Eğitim Merkezinde asalet tasdiki aldıktan sonra Tıp Fakültesine geçti. Bu arada Milli Eğitim Sağlık Eğitim Merkezinde Biyokimya Lab. kurdu. 1985 Mart ayında evlendi. Master eğitimini tamamladıktan (1986) sonra doktora sınavına girdi. 1987 yılı mart ayında büyük kızı dünyaya geldi. 1987 kasım ayında üniversiteden ayrılarak serbest eczanesini açtı. (İrem Eczanesi) 1988  den bu yana siyasetle yakından ilgilenmeye başladı.

1993 yılında Eskişehir Kadın Dayanışma Derneği Kurucu Üyesi oldu ve o zamandan beri başkanlığını devam ettirmektedir. Ayrıca 2003 yılında KA-DER Eskişehir yönetim kurulunda yer aldı.

Eskişehir Kent konseyinde yer alarak Kent Strateji Ve Planlama, Madde Bağımlılığı, Çevre Sağlık, kadın meclisi Komisyonlarında çalışmaktadır. Halen madde bağımlılığı kömisyon başkanlığını yapmaktadır.

Eskişehir deki yerel medyayla ilgilendi. Bir dönem Şu an basımı olmayan şehir gazetesinde ‘köşe başı‘  adında köşesi vardı.

Ayrıca Kanal26 TV'de ‘çapraz Ateş‘ adında program yaptı. ES TV'de ‘Kaktüs Çiçekleri’ adlı program moduratörlüğünü yürüttü.

Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde Öğr. Gör. yapmaktadır.

Eskişehir 9. bölge eczacılar odasında bir çok komüsyonlarda çalışmaktadır.

Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi, bağımlılık ve Pazar yerleri çalışma grubu başkanıdır. Valilik il uyuşturucu komisyonu üyesidir.

İçişleri bakanlığının finanse ettiği uyuşturucu temalı ‘bir heves son nefesin olmasın’ adlı projenin proje koordinatörlüğünü yürütmektedir.

Uz. Ecz. Fatımatüzzehra Kıraç evli ve 1987 ve 1993 yıllarında doğmuş iki kız annesidir. İrem eczanesinin sahibi ve mesul müdürüdür.

Yazarımız Ecz. Fatımatüzzehra Kıraç'a Eskişehir Haber26 ailesi olarak hoşgeldin diyor, başarılar diliyoruz.