Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca 2016 Yılı Genç Çiftçi Desteklemeleri Programı kapsamında 77 Genç Çiftçiye 462 Büyükbaş Hayvan dağıtım töreni düzenlendi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Kütahya Yolu üzerindeki kampüste gerçekleştirilen programa; Vali Azmi çelik, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Odunpazarı Kaymakamı Cemal Şahin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, kamu kurum müdürleri, ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve genç çiftçiler katıldı.

İlimizde yaklaşık 570 bin hektar alanın tarımda değerlendirildiğini söyleyen Vali Çelik, ayrıca 320 bin hektar alanın mera faaliyetlerinde, 150 bin hektarlık alanın ise hayvansal bakım hizmetinde kullanıldığını belirterek, “İlimizde yaklaşık 130 bin büyükbaş, 800 bin küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bu sayılarla yetinmeyip arttırmamız lazım. Hayvansal üretimimizi arttırmak için geriye kalan meralarımızı ıslah etmemiz gerekiyor. Besiciliğini yaptığımız büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ürünlerini değerlendirecek modern tesisler yapmamız lazım” dedi.

Ülke olarak her alanda üretime önem vermemizi isteyen Vali Çelik, Gıda 2016 yılında Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca çeşitli alanlarda yapılan desteklemenin tutarının 52 milyon civarında olduğunu bildirdi. Genç Çiftçi Desteklemeleri Programı kapsamında, ilimize 2016 yılında 4 milyon 300 bin lira tahsis edildiğini aktaran Vali Çelik, bu yıl 143 projeye destek verildiğini söyledi.

Bu proje kapsamında bugün 77 genç çiftçilerin her birisine 6 adet düve teslim edeceklerini kaydeden Vali Çelik, TİGEM tarafından Uruguay’dan getirilen büyükbaş hayvanların genç çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

Kırsal alanda gelir düzeyini yükselmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca böyle bir proje başlatıldığını dile getiren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Söğüt ise, “Tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için, küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, gıda güvenirliğinin güçlendirilmesi, kırsal alan ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek amacıyla bakanlığımızca kırsal kalkınma desteklemeleri uygulanmaktadır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından proje kapsamındaki büyükbaş hayvanlar, hibe desteği alan genç çiftçilere Vali Çelik ve diğer protokol üyeleri tarafından teslim edildi.