Oturumda, belirlenen gündem maddeleri ve gündeme ilave edilmesi istenen maddeler ele alındı. Okunan gündem maddeleri sonrası ilk olarak Ali Haydar Çelik söz aldı. Çelik, yaşanan deprem felaketinin sorumlusu olarak hükümeti hedef gösterdi. "İlk 2 günkü organizasyon yetersizliği sırasında Kızılay'ın çadır satışı büyük bir zaafiyettir" sözleriyle konuya ilişkin eleştirilerde bulundu. Çelik son olarak, inşaat mühendislerinin şantiye şefi olarak bina yapım süreci boyunca başta durması gerektiğiyle ilgili önerisini sundu.

Odunpazarı İmar Komisyon Başkanı Serdar Aksoy, Eskişehir'deki deprem planlarına dair önemli başlıkları sıraladı. Özellikle vatandaşların en çok yönelttiği "Eskişehir fayı üzerine denk gelen ev var mı?" sorusuna Aksoy, "belirlenmiş olan aktif fay hattı üzerine yerleşim yeri yapmak kesinlikle yasaktır" şeklinde açıklık getirdi. Aksoy ayrıca, son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen imar barışı konusuyla ilgili görüşünü de "imar affından yararlanılan binalardaki tüm sorumluluk sahibine aittir" şeklinde ifade etti.

Mustafa Ünal, tribünlerde atılan "hükümet istifa" sloganlarını eleştirdi.

Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi ve  Başkan Yardımcısı Emre Genç, sıklıkla "Devlet ve hükümet kavramları birbirinden ayrı tutulmak zorundadır"a vurgu yaptı. Genç deprem gündemiyle ilgili olarak ise hükümetin ilk günden bu yana Hatay'ı adeta "kaderine terk ettiğini" söyledi. Şu an için Eskişehir'de 30 bin üzeri depremzede bulunduğunu belirten Genç, konuyla ilgili çalışmaların halen sürdüğünü dile getirdi. 

Murat Özcan, gündemdeki çadır satışıyla ilgili görüşlerini "54 bin 500 çadır AHBAP'a satılmak yerine direkt AFAD'a teslim edilmeliydi, etik açıdan yanlış bir durum" sözleriyle ifade etti. Özcan ayrıca, Küçük Sanayi Sitesi'nin halen süren dönüşümü önündeki en büyük engelin ise yenilenme durumunda tüm esnafa yeterli sayıda dükkan olmayacak olmasını gösterdi. Müteahhitlerin şeytanlaştırılmaması gerektiğinden yana olduğunu söyleyen Özcan, CHP'nin de seçim vaatleri arasında "imar barışı" olduğuna dair iddialarda bulundu.

Son olarak konuşan Başkan Kazım Kurt, gündem maddelerine dair açıklamalar yaparak beraberinde kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. "Ortak çalışma kültürü" ile yürütülen bir yönetimin önemine vurgu yapan Kurt; buradaki en büyük sorunun ise hakaret dili olduğunu vurguladı. Kurt, yapı denetimdeki özelleştirme olamayacağını belirterek bu kapsamda Eskişehir'e dışarıdan yapılan planlamalar yüzünen yaşanan çeşitli sorunlara değindi. Kurt, imar affı konusuyla ilgili olarak ise "imar affından yararlanan vatandaşa hiçbir sorumluluk yüklenemez; hukuka aykırıdır" ifadelerini kullandı. Kurt son olarak, depremzedeler için yapılacak yeni konutların en kısa zamanda tamamlanması ve bunun hiçbir ücret alınmaksızın, tamamiyle deprem vergileriyle karşılanması gerektiğinin altını çizerek oturumu sonlandırdı.