L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun konferans salonunda düzenlenen kutlama programına Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali YELDAN, Eskişehir Adli Yargı ve İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi SAZAK, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yunus Abdullah TOKGÖZ ve ceza infaz kurumu müdürleri ile çok sayıda kadın personel ve hükümlü katıldı.

Programda ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklu kadınlar tarafından şiirler okunarak müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Programda konuşan Başsavcı Ali YELDAN,  bugünün önemli ve özel bir gün olduğunu belirterek, “Bizleri var eden, hayatın her aşamasında güzelliği, iyiliği, şefkati ve merhameti yaşatan, yavrularını hayata hazırlayan, üreten, çalışan, emek veren, ülkemize büyük katkılar sağlayan, Cumhuriyetimizi, devletimizi, milletimizi ayakta tutan tüm annelerimizin ve kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Programın ardından Başsavcı YELDAN ve beraberindekiler hükümlü ve tutuklu kadınlara kitap hediye ederek kadınlar gününü kutladılar.

ESKİŞEHİR ADLİYESİNDE BAŞARI HİKAYELERİ ANLATILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen seminer ile Eskişehir Adliyesinde görev yapan yargı mensubu ve çalışanlarının kadınlar günü kutlandı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen seminerde Doç. Dr. Figen ÇALIŞKAN ve Ressam Çağday İLİM gerçekleştirdikleri sunumlarla hayat hikayelerini anlatırken kadınlar tarafından seminere yoğun katılım sağlandı.

Eskişehir Adliyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerin ardından tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanarak günün anısına kadın yargı mensubu ve çalışanları ile Adliyede görev yapan kadınlara lavanta fidesi hediye edildi.