“GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVİ KONUSUNDA DAHA DA GÜÇLÜ HALE GELECEĞİZ”
Protokol töreninde konuşan Başkan Kurt, imzalanan hibe protokolü ile Odunpazarı Belediyesi’nin Geçici Hayvan Bakımevi’nde bulunan köpek kulübelerinin yerden ısıtılmaya başlanacağını kaydetti. Başkan Kurt, “Ben hem bu işi düşünen hem de uygulayan bağışçımıza teşekkür ediyorum. Eskişehir Odunpazarı Belediyesi bu bağışla Geçici Hayvan Bakımevi konusunda daha da güçlü hale gelmiş olacak. Kendilerine teşekkür ediyorum, hayırlı olsun” dedi.

“KAZIM KURT’A BÖYLE BİR ÇALIŞMAYA ÖN AYAK OLDUĞU İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Eskişehir menşeli oldan GEMPA Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Şahin, şirket olarak gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan ‘toprak kaynaklı ısı pompası’ başlığı altında yenilenebilir enerji çalışmaları yaptıklarını kaydetti. Bu çalışmalar ile ilgili Başkan Kurt’a bir proje sunduklarını ifade eden Şahin, karşılıklı olarak çalışmanın sokak hayvanlarının refahını arttırmak için Odunpazarı Belediyesi’nin Geçici Hayvan Bakımevi’nde yapılmasına 

karar verdiklerini söyledi. Söz konusu çalışmanın hayvanlar için yapılmasının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirten Şahin, “Bu sistem 0 karbon salınımı için çok uygun. Isıtma işini yenilenebilir enerji ile yapacağız. Geçici Hayvan Bakımevi’nde yaşayan hayvanlar için her şey daha güzel olacak. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a böyle bir çalışmaya ön ayak olduğu için teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

YER ALTI ISISI KULLANILIYOR
Sistem; yerin 150 metre Altına sondaj yapılarak yerleştirilen borulardaki havanın ısıtılması ve bu havanın ısıtma sistemlerinde çevriminin sağlanması şeklinde çalışıyor. 1 KW enerjinin 4,5 KW enerjiye dönüşmesini sağlayan sistem, Jeokütle olarak bilinen yer altı ısısın kullanılması nedeni ile tükenmez bir yenilenebilir enerji modeli sergiliyor. 

Geçici Hayvan Bakımevi’nde ısıtma yapılarak özellikle soğuk kış günlerinde hayvan refahının artacağını bildiren yetkililer, tedavilerin daha başarılı ve kısa süreli olacağını ifade etti. Yetkililer, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden GEMPA Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz Erkoç’un adının Geçici Hayvan Bakımevi’nde kurulan tesise verileceğini söyledi.