İlçe genelinde uygulanan genel sağlık tedbirleri yanı sıra kurulan semt pazarlarında da oldukça sıkı denetim sağlayan Seyitgazi Belediyesi Zabıta Ekipleri vatandaşlar için sağlıklı ortamlar hazırlıyor. Doğançayır Mahallesinde kurulan semt pazarında da stant açan Belediye zabıta ekipleri ücretsiz olarak eldiven ve maske dağıtımı gerçekleştirdi.

Pazarcı esnafına getirilen 3 metre mesafe kuralının uygulanmasını sağlayan Zabıta ekipleri, vatandaşları da uyararak Korona virüsüne karşı 14 kuralı hatırlattı. Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe’de Pazar yerlerinde alınan tedbirleri yerinde inceleyerek vatandaşları evde kalmaları konusunda uyardı. Tepe, “Biz belediye olarak tüm ilçemiz genelinde gerekli tedbirleri alıyoruz. İlçemizin tüm bölgelerinde gerek dezenfektasyon, gerekse maske ve eldiven konusunda üzerimize düşeni yerine getiriyoruz. Sizlerden isteğimiz, yaşlı ve kronik rahatsızlığınız var ise evlerinizde kalın, dışarı çıkacak durumda iseniz sosyal mesafenizi koruyun” diye konuştu.

Başkan Uğur Tepe ve Zabıta Ekiplerinin yaptığı pazar denetimlerinde vatandaşların kurallara uygun alışveriş yaptığı gözlemlendi. Vatandaşlar Başkan Uğur Tepe’ye, Seyitgazi Belediyenin aldığı tedbirlerden dolayı memnun olduklarını dile getirerek teşekkür etti.