Bilgilendirme toplantısının yoğun katılım ile gerçekleştiği nokta bu kez Tunalı Mahallesi’nde bulunan Tepebaşı Belediyesi Cahide Aydıntürk Fevziye Demiray Belde Evi oldu. Etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Tunalı Mahalle Muhtarı İbrahim Baki ve çok sayıda Belde Evi kursiyeri katıldı.

Burada kursiyer kadınlara hitap eden Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler ve hizmetler hakkında bilgiler verdi. İlk olarak Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören kültür turları konusuna değinen Başkan Ataç, “Tepebaşı Belediyesi olarak düzenlediğimiz kültür turları yoğun ilgiyle devam ediyor. Bu kapsamda tarihimizin en önemli çarpışmalarına sahne olmuş ve ulusumuzun birçok işgalci devlete kahramanca direnerek geçiş vermediği Çanakkale’ye de turlarımız sürüyor. Bugüne kadar yaklaşık 120 bin vatandaşımızı turlarımız ile Çanakkale’ye götürdük, geçmişimizi yerinde gösterdik. Tarihimizin bilincinde olmamız açısından bu geziler çok önemli. Neden önemli derseniz şöyle bir söz var; tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer” ifadelerini kullandı.

TEPEBAŞI BELEDİYESİ YÜZÜNÜ GÜNEŞE DÖNDÜ

Başkan Ataç konuşmasında ayrıca Belde Evleri, Montaj Atölyesi, Gökkuşağı Kafe, TEBEV (Evde Sağlık Hizmetleri), Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi, Yunus Emre Spor Tesisleri, açık spor alanları yatırımlardan da söz etti. Tepebaşı Belediyesi’nin temiz enerji politikası hakkında da konuşan Başkan Ataç, “Tepebaşı Belediyesi yüzünü güneşe döndü. Yaptığımız bütün projelerde artık güneş enerjisi kullanılıyor. Belediye binamızın çatısında 400 tane güneş panelimiz var. Bunu da hibe ile yaptık, güneşten yararlanarak elektrik üretiyoruz. Tepebaşı Belediyesi, Türkiye’de temiz enerji konusunda lider belediyedir, bunu da çok net bir biçimde söylüyorum. Şimdi kömürlü termik santral yapacaklar. Diyoruz ki, bunu yapmayın Allah güneş vermiş. Bu parayla gelin güneş enerjisi tesisi yapın da bu kadar insanı zehirlemeyin. Ama yok, ‘biz kömürlü termik santral yapacağız’ diyorlar, biz de ‘yaptırmayacağız’ diyoruz. Hanımların bu konudaki düşüncelerini çok iyi biliyorum. Biz neden çoluğumuzu, çocuğumuzu zehirletelim” ifadelerini kullandı.

Başkan Ataç’ın ardından söz alan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise sözlerine, “Tepebaşı halkı gerçekten çok şanslı” diyerek başladı. Başkan Ataç’ın kadınları ve çevreyi gözeten çalışmalarından çok etkilendiğini ifade eden Uyar, “Gerçekten kadın dostu bir başkanınız var. Başkan Bey az önce konuşurken sizler pür dikkat dinliyordunuz. Ahmet Başkan’ı ne kadar çok sevdiğiniz, gözlerinizden anlaşılıyor. Belde Evleri’nde hem öğreniyor hem de arkadaşlıklar edinip sosyalleşiyorsunuz. Bu faaliyetleri görmek için özellikle Eskişehir’e geldim. Kadınları, çocukları ve çevreyi gözeten çalışmalara imza attığı için Ahmet Başkan’a ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

LÜTFEN KENTİNİZE SAHİP ÇIKIN

Sibel Uyar ayrıca kömürlü termik santral konusu hakkında da konuşarak, “Şimdi tüm dünyada yenilenebilir enerji, kaynakların doğru kullanıldığı yöntemler ile kullanıyor. Ahmet Başkan da ne yapıyor? Allah’ın verdiği güneşi kullanıyor, bundan daha büyük bir keyif olabilir mi? Hem parayı kazanıyoruz hem de doğayı kurtarıyoruz. Kömürlü termik santral neden yapılsın, neden havamız kirlensin, neden temiz hava solumayalım? Enerji üretebileceğimiz başka kaynaklar var. Rüzgar var, güneş var… Bütün bunlar kullanılabilir kaynaklar, neden biz kötü bir hava solumak zorunda kalalım? Çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz, lütfen kentinize sahip çıkın” sözlerini kullandı.

Toplantıda konuşmaların ardından katılımcı kadınlar da soru ve görüşlerini Başkan Ataç’a ileterek Tepebaşı Belediyesi’nin çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Etkinlik çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.