24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.

Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Vali Azmi Çelik, 1. Hv. İkm. Bkm. Mrk. Komutanı Hv. Tümg. Göksel Kahya, İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Uysal Ağaoğlu, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve Namık Kemal Ortaokulu öğretmenler korosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Namık Kemal Ortaokulu müzik öğretmeni Vedat Çelik’in yönetimdeki koro Öğretmen Marşı’nı söylemesinin ardından; müzik öğretmeni Vedat Çelik’in 15 Temmuz şehitleri anısına yazdığı marşı seslendirdi. Daha sonra emekli öğretmenler adına Metin Eken bir konuşma yaptı. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninden sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Aziz Mahmut Hüdayi İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü Öğretmeni Ömer Özen konuştu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Öğretmenler Günü Mesajının okunmasından sonra programda konuşan Vali Çelik, bütün öğretmenlerin gününü tebrik etti. “Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir” diyen Vali Çelik, şunları söyledi.

“24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyor, bu anlamlı gün vesilesiyle tüm öğretmenlerimize minnetlerimi sunuyorum. Görevi başında şehit olanlar ile afetlerde, kazalarda kaybettiklerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Görevlerini hakkıyla yerine getirmiş, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş, bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de hayırlı, sağlıklı, mutlu uzun ömürler diliyorum.

Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında Millet Mektepleri’ne ‘başöğretmen’ olduğu günü, 1981 yılından bu yana öğretmenler günü olarak kutluyoruz. Bütün öğretmenlerimizin bu güzel ve özel gününü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla her çeşit mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Onun için sizler toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz. Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakârlığı da gösteren sizlersiniz.

Öğretmenlere en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızı emanet ediyoruz, çocuklarımızla beraber aslında onlara geleceğimizi de emanet etmiş oluyoruz. Bundan dolayı öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ilişkin herhalde çok söz söylemeye gerek yok.”

Gelişmiş ülkelerin gerisinde kalmamak için bilginin önemi vurgu yapan Vali Çelik, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Gelişmiş ülkelerin gerisinde kalmamak, bölgesine ve dünyaya yön veren bir ülke olmak istiyorsak bilginin önemini kavramak zorundayız. Bilgiyi üretip, çağı yönlendirenler ve onu en iyi kullananlar gelişmiş toplumlardır. Artık çağımız bilgi çağıdır, bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler ise eğitim kurumlarıdır. Bilginin kaynağı ise siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Eğer ülkemiz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacaksa bu sizlerin üstün gayretiyle ve Atatürk’ün ifadesiyle “Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller”in sayesinde olacaktır.

Bugünün çağdaş eğitiminde, bildiklerimizi tekrar eden eğitim öğretim anlayışının yerine, bilgiyi kökleriyle kavrayan, öğrenmeyi öğrenen, düşünmeyi, bağımsız karar verebilmeyi ve bilgiyi üretim süreçlerine aktarmayı öğreten bir eğitim metodu uygulanmaktadır. Bizler de bunu uygulamalıyız.

Diğer taraftan, Paralel Devlet Yapılanması (PDY) / FETÖ gibi örgütlerin eğitim alanı üzerinden ülkemize ve milletimize yönelik ihanetlerinin tekrarına da izin vermeyeceğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Türkiye için en büyük tehlike ve tehdit, nesillerin çalınmasıdır. Bizim hiçbir örgüte, hiçbir şebekeye, hiçbir sapkın ideolojiye kaptıracak tek bir evladımız dahi yoktur. Hangi isim altında olursa olsun, hangi iddiayla ortaya çıkarsa çıksın, genç dimağları iğfal etmeyi hedefleyen her girişimle mücadele edeceğiz. Kendi devletine, kendi milletine, kendi tarihine, kendi kültürüne, kendi medeniyetine yabancılaştırılmış, hatta düşman kesilmiş nesiller faciasının tekrarına tahammülümüz asla yoktur.

Bu duygularla sözlerime son verirken, bir kez daha 24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü kutluyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yeni ve büyük Türkiye’nin inşasında görev alan siz kıymetli öğretmenlerimize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.”

“2023’te ülkemizi dünyanın önder ülkeleri arasında hak ettiği yere ulaştıracak nesilleri yetiştirmektir” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Özen yaptığı konuşmada, “Bunu yaparken de rehberimiz milli kültürümüz ve değerlerimiz olacaktır. Son zamanlarda öğretmenin imajını zedelemeye yönelik çabalar içine girenler, gençliğimizi süfli yaşantıların içine çekerek yozlaştırmak isteyenler bizi bu hedefimizi gerçekleştirme azminden uzaklaştıramayacak emellerine ulaşamayacaktır. Bu azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Programın sonunda, “Öğretmenlik Anıları” kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödülleri ve yıl içinde emekli olan öğretmenlerin ‘Hizmet Şeref Belgeleri’ Vali Çelik, Tümgeneral Kahya, İl Jandarma Komutanı Ağaoğlu ve Tepebaşı Kaymakamı Keser tarafından verildi.