Suriye’de yaşanan iç karışıklık sebebiyle zorda kalmış mazlumlara duyarsız kalmayan Eskişehir halkı, geçtiğimiz günlerde Eskişehir Valiliği tarafından başlatılan “Suriyeli Mazlumun Umudu Sen Ol” insani yardım kampanyasına büyük ilgi gösterdi.

Bu kapsamda, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce koordine edilen kampanyada toplanan 7 TIR ve 1 kamyon insani yardım malzemesi, valilik binasının yanındaki Müftülük Sokak’tan Suriye’nin Halef bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Suriye’de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmayan bütün hayırseverlere teşekkür eden Vali Çelik, bölgede uzun süredir devam etmekte olan iç karışıklıklar nedeniyle milyonlarca insanın evsiz ve yurtsuz kaldığını söyledi. Türk Milletinin ne kadar yardımsever bir millet olduğuna vurgu yapan Vali Çelik, “Türk Milleti yüce ve gönüllü bir millettir. Bu bize atalarımızdan, dedelerimizden miras. Bizim, inancımız gereği de zaten bunu gerektiriyor” dedi.

Yaklaşık iki hafta önce yine bu alandan Diyanet İşleri ve Diyanet Vakfı tarafından Eskişehirli hayırseverlerden toplanan yardımların bölgeye gönderildiğini hatırlatan Vali Çelik, “Bu günde yine Eskişehirli hayırseverlerin büyük bir özveri ile aralarında toplamış oldukları yardımları bölgeye ulaştırmak için bir araya geldik. Allah, oradaki insanlarımızın ve Türk Milletinin yardımcısı olsun” diye konuştu.

Ülkemizin zor bir dönemden geçtiğini hatırlatan Vali Çelik, “Bu dönemde bizlerin canını sıkan çeşitli hadiseler oluyor, şehitlerimiz oluyor. Allah, şehitlerimize rahmet eylesin inşallah. Ben tekrar bu kampanyaya destek olan herkese teşekkürlerimi iletiyor, yardımların sağ salim yerine ulaşmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Çelik’in yaptığı konuşmanın ardından İl Müftü Vekili Dilaver Şahin dua yaptırdı. Duadan sonra 7 TIR ve 1 kamyon insani yardım malzemesi Suriye’nin Halep bölgesine doğru yola çıktı.