Zey Köyü Sosyal, Kültür ve Dayanışma Derneği (Zey-Der), Dernek Başkanı Mehmet Ali Uz ve Yönetim Kadrosu 2016 yılından bu yana yayın hayatına devam eden eskisehirhaber26.com'un yeni ofisini ziyaret ettiler.

Ziyarette, Eskişehir Haber26 İmtiyaz Sahibi Şahin Çanak'a ve Yazı İşleri Müdürü Saadet Yörükçü'ye dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Mehmet Ali Uz, Zey Köy Frig Kaya Mezarları'nın 2020 yılında tescillendiğini, tarihin korunması ve bilinmesi açısından önemli bir adım atıldığını, ancak yetkililerin bu önemli tarihi yapılara yeteri kadar ilgi göstermediğini ifade etti.

Uz, Zey Köy Frig Kaya Mezarları'nın Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından biran önce turizme kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Dernek Başkanı Mehmet Ali Uz, Zey Köy sınırları içinde ve çevresinde faaliyet gösteren mermer ocaklarının doğayı yok etmek için adeta yarıştıklarını ancak yetkililerin sesinin çıkmadığınıda söyledi. Uz, dernek olarak yaptıkları ve yapacakları tüm çalışmaların köyün ve köylülerin yararına olduğunun altını çizdi.

Derneğin kuruluşundan bugüne kadar dernek faaliyetlerini kamuoyuna aktaran Eskişehir Haber26'ya teşekkür eden Uz, İmtiyaz Sahibi Şahin Çanak'a plaket takdim etti.