Sivrihisar Zey Köyü Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği (Zey-Der), kuruluşunun 3.'üncü yılını kutladı. Dernek Başkanı Mehmet Ali Uz, Dernek kuruluşunun 3. yaşını kutlamak amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

Uz, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Zey-Der’in değerli üyeleri ve kıymetli köylülerimiz. Derneğimiz 3. yaşında. Geçmişin ışığını gelecek kuşaklara aktarmak, birlik ve beraberliğimizi geliştirmek, ayrılıkta azap birlikte bereket vardır anlayışı ve inancıyla üç yıl önce kurulan derneğimiz siz değerli üyelerimiz ve köylülerimizin desteği ile her geçen gün büyümekte, hizmetlerine yenilerine eklemekte, kültürümüzü ve adetlerimizi  tanıtmaya çalışmakta, iyi ve kötü gününde üyemizin ve köylümüzün yanında durmaya devam etmektedir.

Geride bıraktığımız 3. yılda köyümüz ve köylülerimizin yararına yapılan onlarca ziyaret, resmi kurumlarla yapılan onlarca yazışma, özel günlerde yapılan haberleşmeler, cenaze, düğün ziyaretleri, ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar ve nice hizmet. Yeter mi? Tabi ki de yetmez. Birlik ve beraberliğimizi her geçen gün daha da arttırmak en büyük hedefimiz.  Kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak en büyük arzumuz. Köyümüzü tanıtmak, hakkettiği hizmetlere ulaştırmak en büyük idealimizdir.

Zey-Der Yönetim Kurulu olarak her zaman üye ve köylülerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Her daim destek gördüğümüz ve üyelerimize sonsuz teşekkür ederken tüm  Zeylileri ve kendini Zeyli hissedenleri derneğimize üye olmaya davet ediyoruz. Unutma muhterem köylüm! Sen yoksan biz bir eksiğiz. Bu duygularla derneğimizin 3. kuruluş yıl dönümünü kutlarken,  içinde bulunduğumuz üç ayların Tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini ve Ramazan ayına hayırlısı ile erişmeyi Yüce Allah’tan niyaz ederim."