Yapay zeka teknolojilerinin kullanımında son bir yılda ciddi bir artış yaşandı. Gelişen teknoloji ile birlikte vatandaşlar, hem iş alanında hem de eğlence sektöründe yapay zekayı daha sık kullanmaya başladılar. Yapay zeka motorları, karmaşık veri setlerini analiz edip öğrenme yeteneği ile çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.

Gaziantep, Hatay'a Rakip

Bir sosyal medya kullanıcısının yapay zekadan aldığı ilginç bir yanıt, kısa sürede viral oldu. Kullanıcı, hangi şehirlerin birbirine rakip olabileceğini merak ederek, bu soruyu bir yapay zeka motoruna sordu. Yapay zeka motoru, Gaziantep'in, Hatay'a rakip olarak gösterdi.

Viral Oldu

Yapay zekanın hangi kriterlere dayanarak şehirleri rakip olarak belirlediği bilinmemekle birlikte, bu paylaşım binlerce yorum ve beğeni aldı ve kısa sürede viral oldu. Bu durum, yapay zeka teknolojilerine olan merak ve ilgiyi ortaya koyarken, teknoloji kullanıcıları arasında canlı bir tartışma başlattı. Kullanıcılar, başka hangi şehirlerin birbirine rakip olarak belirlenebileceğini merak ederken, yapay zeka teknolojilerinin nasıl çalıştığı konusunda da fikir yürütmeye başladılar.