Eskişehirspor'da olsun, diğer sivil toplum kuruluşlarında olsun basın ile uzun yıllardır tanışıklıkları bulunduğunu belirten Hatipoğlu, basın mensuplarının samimiyetine sonsuz güvendiğini ifade etti.

Eskişehirspor dönemlerinde yerel basından çekinmelerinin, eleştirilerin kendilerini toparlamalarına sebep olduğunu vurgulayan Hatipoğlu, yerel basının yerel yöneticilerin hatalarını yazarak uyarıcı bir rol üstlendiğini ve bu eleştirilerin kendilerini daha iyi hizmet etmeye yönlendirdiğini dile getirdi.

Hatipoğlu, basın mensuplarına hitaben yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde karşılaştığı karalama kampanyalarına rağmen yerel basının her zaman ilkeli habercilik anlayışını sürdürdüğünü ve kendisine yönelik hiçbir yalan haberin yerel medyada yer almadığını belirtti.

Yerel basının duruşu ve ilkeli habercilik anlayışı için teşekkür eden Hatipoğlu, 31 Mart seçimlerini kazanmaları durumunda yerel basına desteklerinin artacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde basına büyük bir destek vereceğini söyleyen Hatipoğlu, basını desteklemenin Eskişehir'i desteklemek anlamına geldiğini vurguladı.

Hatipoğlu, konuşmasının ardından basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.